Siglent etusivulle linkki       Siglent.fi   FW päivitys ohjeita.


Yleistä tietoa ja ohjeita Siglent mittalaitteiden sisäsiten ohjemistojen päivittämiseen.




Aivan ensimmäinen ohje on se tärkein:   Lataa täsmälleen sinun laitemalliin ja versioon tarkoitettu päivitys Siglentin sivulta.
Yleensä ladattavat paketit ovat pakattuja .zip paketteja. Niiden sisällä on lähes poikkeusetta myöskin ohje sekä versiohistoria.

Lue ne ohjeet huolellisesti
(vaikka kuinka uskot että tiedät kaiken ja että vain <piip> lukevat ohjeita.)

Tarkasta versiohistoriasta myös se onko kyseinen päivitys yhteensopiva sen version päivittämiseksi joka laitteessasi on nyt. 

Minulla on kokemusta yli 10v ajalta Siglent FW päivityksistä kattaen lukuisia erilaisia laitteita ja versioita.

Siglent on kulkenut pitkän tien tässä asiassa mutta edelleenkin laitteiden päivitykseen liittyvissä asioisssa on sekavuutta. Myös eri tuoteperheissä on eroavuuksia.
Parempaa kohti ollaan menossa mutta valitettavan sekavaa edelleen. Osa syy on siinä myös että laitteiden rakenteet ja sisäiset ohjausjärjestelmät ja ohjelmistot ovat varsin erilaisia.
Joissain laitteissa voi olla myös päivitysmahdollisuus netin yli. En kuitenkaan suosittele sen tavan käyttöä ainakaan toistaiseksi!

Alempana on myös ohje USB tikun kunnolliseen nollaukseen.


Olen lukenut lukuisia kertomuksia siitä kuinka käyttäjillä on ollut ongelmia näissä FW ja OS päivityksissä. Milloin mitäkin.
Aika usein vaikuttaa sille että on ensin tehty ja vasta sitten ajateltu. Mutta ei toki aina.
Ohjeetkin ovat varsin sekavia ja erityisesti jos luet niitä sekalaisia selostuksia joita sekalaiset käyttäjät ovat sepitelleet julki.



Minulla ei ole ollut yhtään todellista kertaa että FW päivitys olisi johtanut ongelmiin tai olisi kokonaan epäonnistunut.

Olen käyttänyt Kingstonin USB2.0 tikkuja sekä kooltaan 2G, 4G sekä nykyisin pääasiassa 8G.
Formaattina natiivi Microsoft  FAT32, Cluster size 4k, mikäli asemalla nimi niin max 8 merkkiä.
Tikulla ei saa olla mitään muita osioita.

Tällaiset pienet tikut ovat olleet (ja ovat) kaupasta ostettaessa uutena natiivissa Microsoft FAT32 formaatissa ja siten juuri suoraan käyttökelpoisia.
NTFS tai exFAT eivät ole sallittuja ellei siitä ole erillistä mainintaa Siglentin anatmissa ohjeissa.

Jos tikku jota aiot käyttää on ollut jossain muussa käytössä ja esimerkiksi boottaavana tikkuna yms. ÄLÄ käytä sitä sellaisenaan.
Sellainen tikku olisi hyvä ensin alustaa hiukan syvemmin kuin minkä normaali windows alustus tekee. Sen USB tikun "nollauksen" voi tehdä käyttämällä esimekiksi diskpart ohjelmaa (Windows nappi + R ja sinne ruutuun diskpart ja enter ja sitten on hyvä oikeasti tietää mitä tekee eikä alkaa kokeilla, ohjeita löytyy netistä ja itse diskpartistakin kirjoittamalla komennon help tai pelkän ?. Ja lisää apuja saa sitten kirjoittamalla help ja sen perään toiminnon nimi jotka siis sait ekalla pelkällä helpillä. Siellä pitää olla oikeasti tarkkana koska se todella tekee täsmälleen ja prikulleen sen minkä käsket kyselemättä että oletko nyt ihan varma blablabla... ).

Suosittelen myös että tikku on muutenkin tyhjä ja kaikki mitä päivitys tarvitsee (ja vain se tiedosto tai ne tiedostot) tikun juuressa.

Sitten.
Varmista tavalla tai toisella se että virta ei katkea päivityksen aikana!
Päivityksen aikana älä koske USB tikkuun (jotta ei vahingossakaan juuri kriittisellä hetkellä tule esim kontaktihäiriötä)
Jotkin laitteet on suojattu paremmin kuin toiset ja saattavat paremmin huolehtia mahdollisista virhetrilanteista päivityksen aikana mutta ei vara venettä kaada.

Muista että teet kaikki rauhassa ja täsmälleen järjestelmällisesti. Niin tekevät ammattilaset.
Hutiloimalla syntyy pahimmillaan SER romua tai ainakin työläs korjausprosessi.

Mikäli päivityksessä kuitenkin syntyy ongelma ja prosessi todella jumittuu johonkin.
Älä sen jälkeen tee mitään "koitanpa tuota ja hiukan tuota!"

Jätä laite täsmälleen siihen tilaan ja kirjoita kaikki muistiin täsmälleen sen mukaan mitä siinä tapahtui kaikkine yksityiskohtineen ja mahdollismman tarkka kuvaus siitä mikä on täsmällinen tilanne nyt, mitä näkyy ruudulla ja mitä mahdollisia ledejä etupanelissa on päällä (esim painikkeiden ledit). Tärkeää on myös tietää laitteen HW versio sekä se FW versio joka siinä oli ennen kuin aloitit päivittämään. Eli ne olisi hyvä ottaa ylös jolleivät jo olekin tiedossa. Ota yhteyttä Siglentin tukeen ohjeita varten ja jatka niiden saatujen ohjeiden mukaan. (ja anna siis olla päällä siinä tilassa mihin se jäi. Ei se niin paljoa sähköä kuluta... vaikka olisi päivän pari päällä.)

Kun päiviys on valmis useimmat nykyiset laitteet kertovat sen ja pyytävät käynnistämään laitteen uudelleen. Jotkut laitteet ja jotkin päivitykset saattavat myös itse tehdä uudelleen käynnistyksen tai useitakin kunnes kaikki on valmista. Mikäli laite oin sellainen että se vain pyytää sinua käynnistämään sen uudelleen. Sammuta virta ja käynnistä uudelleen mikäli kyseessä oli ns softa virtakytkin ilman fyysista verkkovirran katkaisua. Laitteissa joissa etupanelissa on ihan oikea mekaaninen virtakytkin: Sammuta ja ODOTA vähintään 15 sekuntia ja sitten käynnistä uudelleen. Nopeampi "räpsäytys" saattaa estää käynnistymisen joissain laitemalleissa.


Itse siis teen näin ja ongelmia ei ole tähän asti ollut:

Puhdas tyhjä  2, 4 tai max 8Gt USB tikku. Natiivissa Microsoft FAT32 formaatissa, clusterikoko 4k. Yhtenä osiona.
Tikulla vain päivityksessä tarvittavat tiedostot tikun juurihakemistossa.
(8Gt maksimi on minun ohjeessa siksi että tuo toimii varmuudella kaikissa Siglent laitteissa. Joissain laitteissa toimii isommatkin. Lisäksi jos jossain päivitys ohjeessa Siglent määrää jonkin toisen koon silloin pitää käyttää sitä sanottua kokoa.)

Huomaa että USB tikkuja on sitten monen laatuisia ja valitettavasti osa on myös roskaa.
Itse olen käyttänyt aitoja Kingstonin tikkuja. Toki hyvälaatuiset muutkin tunnettujen brandien aidot tikut ovat yleensä ihan ok. Markkinoilla on myös monen tasoisia "näköispainoksia" jotka kannattaa kiertää kaukaa vaikka olisivatkin euron halvempia.

Mikäli et ole kyseistä tikkua aiemmin käyttänyt laitteen kanssa. Kokeile ainakin ensin että se toimii ok kyseisen laitteen kanssa täysin moitteetta muissa asioissa.




Mikäli tikkua on käytetty erinäisiin tarkoituksiin ja se ei olisi enää FW päivitysten vaatimusten mukainen ja esimekiksi sisältää jotain ylimääräisiä osioita tai on muussa formaatissa esim ollut jonan buuttilevynä tms tms...  silloin tikku pitää nollata ihan kunnolla (siihen ai nimittäin aina riitä Windowsin normaali formatointi joka vain tyhjentää taulukon)



Seuraavassa ohje USB tikun nollaukseen ja formatointiin sellaiseksi että se kelpaa kaikkiin Siglent laitteisiin.

Jos ei tämänkään jälkeen kelpaisi vika on aivan jossain muualla.
Tikku olisi syytä olla 2 - 8Gb  ja ainakin kaikki tuollaset joita olen käyttänyt ovat oleet hiukan vanhempia USB2.0 tikkuja.
Joissain malleissa ja isommatkin voi käydä. Tässä annan kuitenkin ohjeen joka käy varmuudella kaikkiin Siglentin valmistamiin laitteisiin ainakin tähän päivään saakka (1Q2023)
(Esimerkiksi Kingston DT SE9 tai DT GE9  8Gb joiden kanssa ei ole milloiunkaan ollut ongelmia Siglentin FW tai OS päivityksissä)

Ohje käyttäen Windowsin Diskpart ohjelmaa.
(sinun pitää olla kirjautuneena Windowsiin pääkäyttäjänä (Admin oikeuksin))

Laita nollattava/formatoitava tikku tietokoneen USB porttiin.

Diskpartin saa auki helposti mikäli se sinulla ei ole näkyvillä käynnistysvalikossa.

Paina ja pidä alhaalla Windows nappi ja paina R

Avautuu pieni Run ikkuna.
Kirjoita siinä olevaan kenttään diskpart ja paina OK jonka jälkeen se vielä kyselee että sallitko  seuraavan ohjelman tehdä muutoksia..blablabla. Siihen vastaukseksi Kyllä.

Avautuu vanhanaikaisen näköinen mustapohjainen komentoikkuna.  Siellä voi sitten kirjoitella komentoja.

Ja nyt sitten... tarkkana kuin porkkana. ÄLÄ tee täällä mitään "kokeiluja".
Nimittän täällä ihminen oikeasti käskee konetta ja kone tekee prikulleen mitä käsket.
Mikäli käsky on selainen jonka se tunnistaa ja hyväksyy, se ei varmistele että oletko tosissasi ja ymmärrätkö mitä teet...
Älä siis vahingossa formatoi sinun kiintolevyä tai sen tärkeitä osioita.
Täällä ei ole "oops... perutaan" nappia.

Muutamia asioita toki voit kokeilla. Esimerkiksi voit kirjoittaa help (paina enter) ja saat ruudun täydeltä tekstiä. Voi kirjoittaa help format tai jotain muuta vastaavaa... itse asiassa helppeja saa varsin syvällekin saakka. Mutta tässä et niitä tarvi kunhan noudatat prikulleen ohjetta (ja disklaimeri: En vastaa mistään mahdollisesta virheestä joko ohjeessani tai syystä että systeemisi ei olisikaan juuri sellainen jonka pohjalta ohje on tehty ja jossa se varmuudella on toiminut ja toimii) Nuo nimittäin on kopypastettu suoraan Diskpart ikkunasta.

Rivit joissa DISKPART> komentokehote. Perässä punaisella kirjoitettu komento ja lopuksin painettu enter jonka jälkeen seuraavalla rivillä sitten Diskpart on vastannut.
HUOMAA: list disk komennon jälkeen tulee lista levyistä ja niiden alla komentokehote DISKPART>
Levyjä voi koneessa olla enempi tai vähempi. Sinun pitää varmuudella nyt siitä sinun listasta tietää mikä niistä on juuri se USB tikku johon haluat kaiken kohdistuvan.
Seuraava komento  select disk 2 jossa levyn numero on ehdottomasti oltava oikein. Siihen sinun tulee kirjoittaa oikea levyn (disk) numero.  Kuten huomaat suomiversiossa komennot annetaan englanniksi mutta ohjelma vastaa pääosin suomeksi.
Eli esimerkkilistassa Levy 2 on ok mutta sinun pitää käyttää sitä numeroa joka on juuri sinun tapauksessa oikea.

(tässä esimerkissä oli käytössä 4G tavun USB tikku. Siksi siellä on 3824Mt). Seuraava clean komento nimittäin kohdentyy mitään kyselemättä siihen levyyn jonka määritit. Se ei kysele oletko varma!

Komentoriveille olen merkinnyt harmaalla  tarpeelliset välilyönnit. 

huom: jos select disk [numero]  komennon jälkeen haluat, voit komentaa uudelleen list disk jolloin siellä listassa näky nyt vasemmalla * sen levyn edessä joka on valittu ja voit näin olla varma siitä mihin levyyn komentelusi kohdentuu.

Alla DiskPartin kuvaruudulta kopio kun kaikki on tehty mutta en exit komentorivillä vielä ole painanut Enteriä.
Toistan: Sinulla levyn numero voi olla toinen. Käytä sitä mikä sinun tapauksessa on oikea. Varmista että valitset oikein!

Microsoft DiskPart -versio xxxxxxxxxxxxxbr /> Copyright (C)xxxxxxxxxxxxx Microsoft Corporation.
Tietokone: xxxxxxxx

DISKPART> list disk

Levy     tila     koko       vapaana           dyn        GPT
-------- ------   -------    -------      ----------- --- ---
Levy 0   Online   465 Gt     4096 Kt
Levy 1   Online   246 Gt     0 tavua
Levy 2   Online   3824 Mt    0 tavua
Levy 3   Online   120 Gt     0 tavua

DISKPART> select disk 2

Levy 2 on valittu levy.

DISKPART> clean

DiskPart tyhjensi aseman.

DISKPART> create partition primary

DiskPart on luonut määritetyn osion.

DISKPART> select partition 1

Osio 1 on valittu osio.

DISKPART> active

DiskPart on määrittänyt osion aktiiviseksi.

DISKPART> format FS=FAT32 unit=4k label=SIGLENT quick

100 prosenttia valmiina

DiskPart alusti aseman.

DISKPART> exit



Tämän jälkeen tikku on yleensä valmis käytettäväksi FW päivityksiin.
Sitten vain oikea  päivitystiedosto (useinmiten niissä tiedostopääte .ADS)  tälle tyhjälle tikulle sen juureen.

1 (Tuolla on format komennossa label=SIGLENT   tietenkin voi siihen muutakin käyttää. (suosittelen max 8 merkkiä) mikäli jätät sen pois sitten sillä ei ole nimeä lainkaan. Itse käytän nimiä jotta en sotke tikkuja muuhun käyttöön vahingossa.)

2 (clean yleensä riittää, mutta jos jostain syystä haluat ylikirjoittaa koko tikun nollaksi niin clean komennolle voi antaa lisäyksen eli komentaa: clean all. Varaudu sitten viettämään aikaa muissa asioissa sillä aikaa kun tuo omassa rauhassaan jauhaa sitä tikkua. Jos sinulla on epäilyttävä tikku, tee tämä.)

3 (tuolla format komennossa on lopussa quick. Se on sama kuin pika alustus. Mikäli jätät sen pois, tekee se koko formatoinnin ja merkkaa myös bad sectorit (jos sinulla on epäilyttävä tikku, tee tämä). Taas tässäkin, se sitten kestää - kauan!)

 

 
--»   Ylös -- Up

--»   Etusivulle - Home