Siglent etusivulle linkki     Oskilloskoopit, mallisarja SDS2000X Plus

SDS2000X Plus sarjan 2-4 kanavaiset 100MHz - 350MHz - (optio 500MHz (3)) oskilloskoopit ovat erittäin suorituskykyisiä ja korkealaatuisia pöytä oskilloskooppeja vaativaan käyttöön. 

Näytenopeus max 2GSa/s (1)  sekä näytemuistin pituus max 200M/kanava (2)


 

SDS2000X Plus malleissa on kapasitiivinen kosketusnäyttö 10.1" ja 1024x600 resoluutio.
Kosketusnäyttö toimii sujuvasti myös fyysisten säätimien ja painikkeiden kanssa ihan kuten kulloinkin parhaalta tuntuu.
Nimestään huolimatta tämä siis ei ole malisarjan SDS2000X mallin päivitys tmv vaan täysin eri laite huikeasti sen yläpuolella.
SDS2000X Plus on erinomaisen suorituskykyinen ja ominaisuuksiltaan monipuolinen. Muun muassa erittäin edistykselliset triggaustoiminnot. Myös 10bit toimintatila yhdessä vertikaalisen zoomaukseen kanssa on uutta. Siis nimenomaan niin että vertikaalizoomaus on mahdollinen run tilassa. Se ei myöskään ole mikään ns myyntiesitteen ominaisuuslistaa vaten tehty viritelmä. Vaikka 10bit resoluutio onkin softapohjainen se on kuitenkin ihan varteenotettava ominaisuus. Se myös tuottaa 10 bittisen datan eikä ole pelkkä näyttökuvan "make-up" kuten niin monesti asianlaita on. Taajuusalue on sitä käyttäessä rajattu 100MHz. Tästä on EEVBlog foorumilla jäsen "Performa01" esittänyt varsin hyvän esikatselmuksen.Myös luvattu 80uVrms kohinataso @500MHz on varsin kunnioitettava.

Oskilloskoopissa on vakiona aina poikkeuksellisen suorituskykyinen BodePlot (SFRA) joka on edelleenkin harvinaista oskilloskoopeissa ja varsinkin sitten kun otetaan mukaan se suorituskyky joka nykyisissä Siglentin BP versioissa on.

Kaikissa 4-kanavaisissa oskilloskoopeissa ei nykyisin ole Ext trig kanavaa. Tässä on sekin. (takapaneelissa)

Vakiona on myös perustason ( I2C, UART, SPI, CAN ja LIN) sarjaliikenne dekoodaukset ja triggaukset.

Vakiona on myös nopea segmented memory tallennus (Siglent nimi sille on Sequence)

Niinikään vakiona on töysnopeuksinen HW pohjainen maskitesti.

Samoin jatkuvasti aina taustalla tallentava ns hidas segmented memory tallennus (kulloisenkin käyttötilanteen wfm/s nopeudella toimiva)
Josta Siglent käyttää nimeä History.

Monissa oskilloskoopeissa näitä monenlaisia toimintoja myydään lisävarusteina. Sigeltissä niitä on koko joukko siis vakiona.

Erityisen kunnostautuneita optoiden myyjäiä lienee minia kuten R&S samoin kuin Keysight. Joskus näyttää hiukan hassulta kun lähes kaikki muu virtalähdettä ja koteloa ja lukuunottamatta on optioita nuin hiukan karrikoidusti.

Toki on Siglentillä myös sitten maksulisiakin lisätoimintoja.

Optio: Skoopissa on myös sisäinen funktiogeneraattori joka on yksikanavainen ja 50MHz (Arb/Funktio generaattori)  aktivoitavissa maksullisena optiona.

Optio: MSO toiminnot ovat myös hardwaren osalta valmiina (16 kanavainen MSO-LA), aktivoitavissa maksullisena optiona. Lisäksi tarvitaan Siglentin LogiikkaProbe.

Optio: Power analysis toiminnot.

Optioina: eräitä sarjaliikenneprotokoolia kuten MIL STD 1553B ja mutama muu.

Yms

 

Joitain perustietoja:

1) 
4-kanavaisessa on kaksi AD muunninta, kaksikanavaisessa 1.
Kanavaparille CH1 ja CH2 on yksi AD muunninpiiri joka toimii sisäisesti interleaved moodissa kahdelle kanavalle ja ei-interleaved moodissa yhdelle kanavalle.

Kanavaparille CH3 ja CH4 on yksi AD muunninpiiri joka toimii sisäisesti interleaved moodissa kahdelle kanavalle jtai ei-interleaved moodissa yhdelle kanavalle.

Näytenopeus on interleaved moodissa 1GSa/s parin kumpaakin kanavaa kohti ja ei-interleaved moodissa 2GSa/s yhdelle käytöön valitulle kanavalle.

Mikäli kummastakin kanavaparista valitaan vain toinen käyttöön toimii molemmat kanavat 2GSa/s näytenopeudella. Mikäli jommassa kummassa kanavaparissa on molemmat kanavat käytössä toimii myös toinen kanavapari ei-interleaved moodissa.


2)
Kaksikanavaisessa on yksi kanavapari ja sillä max 200M muistin pituus. Kun kanavaparissa on molemmat kanavat käytössä on kummallakin maksimi 100M.

Nelikanavaisessa on kaksi kanavaparia jotka ovat samanlaiset. Yhteensä siis 200M + 200M. 

Mikäli kummastakin kanavaparista valitaan vain toinen käyttöön on kummallekin 200M (ja 2GSa/s). Mikäli jommassa kummassa kanavaparissa on molemmat kanavat käytössä toimii myös toinen kanavapari ei-interleaved moodissa ja näin kummassakin kanavaparissa myös muisti on jaettu ja maksimi pituus kanavaa kohden 100M

3)
500MHz taajuusalue korotus optio. Kun oskilloskooppi toimii interleaved moodissa (max 2GSa/s)  taajuusalue on 500MHz ja kun toimitan ei-interleaved moodissa (max 1 GSa/s)  taajusalue rajataan 350MHz. Juuri siksi siitä mainitaan että optio on 2 kanavalle joka aiheuttanut hiukan hämmennystä tulkinnan osalta. Kun oskiloskooppissa on 500MHz optio on lisäksi aika akseli 0,5ns - 1000s/div  kun ilman optiota se on 1ns - 1000s/div

Syy on yksinkertainen. 500MHz kaistaleveys ei ole käytännössä mahdollinen 1GSa/s näytenopeudella oskilloskoopissa. Oskilloskoopin on oltava nopea eikä voida odottaa valtavaa määrää näytteitä ja alkaa sitten laskemaan / filtteröimään. Lisäksi se vielä edellyttäisi 500MHz äärimmäisen jyrkkää "brick wall" filtteriä analogisessa etupäässä jollaista ei ole kuin teoriakirjoissa.

 

 

SDS2000X Plus ominaisuuksiin kuuluu kapasitiviinen 10,1" kosketusnäyttö sekä tuki ulkoiselle hiirelle ja näppäimistölle.

Lisäksi oskilloskoopissa on sisäinen web liityntä jolloin reaaliaikaista kuvaa voidan siirtää ulkoiselle tietokoneelle ja sen näytölle jota kautta oskilloskooppia voidaan ohjata tai vain näyttää kuvaa isolta ruudulta esimerkiksi opetus- tai muissa tilanteissa joissa ulkoinen ruutu on tarpeen. Vastaava esim opetuskäytöä yms tukeva ominaisuus löytyy muutamista muistakin Siglent laitteista. Ruudun päivitysnopeus voi olla luokkaa 10 päivitystä sekunnissa oten aivan skoopin TFT päivitysnopeuteen se ei yllä mutta on kuitenkin varsin reaaliaikainen.

 

 
SDS2000X Plus mallissa FFT on 2Mpts joka mahdollistaa varsin hyvän resoluution myös suuremmilla tajuksilla. Samoin nykyisin Siglentin FFT sisältää myös muita edistyksellisiä ominaisuuksia kuten automaattiset taajuusmarkkerit yms.

Tietenkin erittäin monipuoliset mittaustoiminnot niin että myös hajontaa näytetään.

Maksimi nopeus on 500kwfm/s  sekvenssitallennus toiminnolla, normaalitilassa maksimi on 120kwfm/s
Sekvenssitallennuksessa (aka segmented memory acquisition) segmenttien määrä yhdessä sekvenssissä voi olla jopa 90000.

Lisämaksullisen MSO option aktivointi  tuo mukaan 16 digitaalista kanavaa. MSO hardware skoopin sisällä on aina valmiina. Käyttö edellyttää tietenkin myös asianmukaisen Siglent LA proben.

 

 

Ja, paljon muuta.


Tämä koko sivu on täysin kesken....tulossa

 

Alla materiaalia jota ei vielä ollut Siglent euroopan virallisilla sivuilla.

     SDS2000X Plus DataSheet    (pdf, ensimmäinen versio, vajaa 5Mt)

     SDS2000X Plus User Manual (pdf, ensimmäinen versio, noin 36Mt)

     SDS2000X Plus Quick Start Manual (pdf, ensimmäinern versio, vajaa 5Mt)

Datalehdet ja muuta mallikohtaista materiaalia.
Tarkasta aina tarvittaessa uusimmat versiot valmistajan sivuilta.
Niihin on vaikea linkittää koska niiden tarkat osoitteet saattavat useinkin muuttua.
Siglent päivittää dokumentteja ajoittain.
Ne voisivat usein olla vanhentuneita versioita.
Kulloinkin viimeisimmät julkaistut materiaalit löytyvät nykyisin erittäin helposti Siglentin nykyisiltä hiukan uudistetuilta sivuilta.


           FW päivitykset ja Ohjelmat sekä takuutiedot ym


           Käyttöohjeet, datalehdet, sovellusvinkit ja videoita


(kesken)

 

   --» Ylös 

    --»  Oskilloskoopit

   --» Etusivulle - Home