Siglent etusivulle linkki       Poistotori - sekalaisia käytettyjä laitteita


Myyn yksityishenkilönä joskus satunnaisesti joitain omistamiani käytettyjä elektroniikka- ym laitteita ja tavaroita.



Jotain pientä myydään tai tulossa myyntiin.
Jotain saatan myös ostaa. En kuitenkaan osta tai ota vaihdossa käytettyjä mittalaitteita.


En tällä hetkellä ehdi kovin aktiivisesti näitä alkaa myymään mutta tiedusteluja näistä voi toki tehdä parhaiten esim mailitse

Päivitetty 22.1.2023


Suomessa äärimmäisen harvinainen radio ja jokseenkin harvinainen muuallakin.   -40 luvulta Collins military HF vastaanotin malli 51-Q. Radion rakenteista löytyy muun muassa joku leima vuodelta 1942
Viimeksi joku vuosi sitten laite oli tulilla ja jopa toimi. Tuo oli nuorena ollessani minun vastaanottimena pitkään...  Laite ei ole aivan täydellisesti alkuperäisessä kunnossa.  Joku edellinen omistaja oli lisännyt siihen virtaledin ja tehnyt ilmeisesti muutoksen virtalähdeosaan (110V to 220V). Lisäksi joihinkin laitekuviin verraten siitä lienee poistettu mittari etupanelin keskeltä ja laitettu aukkoon pieni kaiutin. Mielestäni sekin kohta olisi aivan entisöintikelpoinen jos ko mittari jostain löytyy. Välitaajuus virityspisteiden edestä puuttuu jonkunlainen ritilä/verkko.  Nyt sen pitää päästä kotiin joka jatkaa valurauta Collinsista asianmukaista huolehtimista. Hinta ei ole romuhinta kuitenkaan. Mutta siitä uskon päästävän sopuun mutta ostajan vakuutettava että laitetta kohdellaan harvinaisema museolaitteena.


Melko harvinainen HP "tietokone". Kaunis ja toimiva aikansa yksi legendaarinen monissa labroissa käyettty malli: HP85A johon on joitain tykötarpeita ja lisänä muun muassa joku ulkomailta aikanaan hankittu lisäkortti jossa on iso liuta eri toimintoja (se oli joidenkin alan harrastajien tuotos 1) ). On muuten sitten myös HP-IB väylä... tällä oli ihan mukava käskyttää noita HP vanhoja mittalaitteita... johon sitä aikanaan käytinkin kun testailin käytettyjä mittalaitteita ennen myyntiä, että myös väylä pelaa.
Tällä ei taatusti ole käyttöarvohinta vaan keräilyhinta. Eipä näitä paljon enää markkinoilla ole kun elossa olevat yksilöt ovat päätyneet keräilijöiden "holveihin".  Viimeksi kun laitoin tulille, toimi. On jopa siistin oloinen. Printteri on periaatteessa ehjä mutta kaipaa huoltoa, muistaakseni sen paperin kulku takertelee. (voi olla hiukan vanhoja "kivettyneitä" kumiosia tms?)
Datanauhuria en ole kokeillut koska minulla ei sellaista minikasettia ole.
Hp museosivulla  HP85A
Kyseistä HP en myy kenelle tahansa. Tuon tulee säilyä ja sen pitää pysyä mahdollisimman tarkalleen alkueräisessä eli museokelpisessa kunnossa ja ostajan  pitää antaa herrasmielupaus siitä että varjelee sitä ns säätäjä ässiltä ja muila vekaroilta.

1) curiousmarc.com - HP 85 Scientific Computer  (kaiken erittäin hyödyllisen lisäksi tuon sivun alalaidassa on se kortti josta minulla on jokin versio)



Tektronix analoginen 100MHz oskilloskooppi, Suomessa harvinaisena versiona eli 2235 mallin militaariversio: AN/USM488. Tämä ei koskaan ole ollut varsinasessa käytössä vaan lähinnä varastossa ja kalibrointisyklissä. (ehkä johonkin v.200X saakka jonka jälkeen minulla varastoituna).
Tällä ei ole sellaista harrastelijan käyttöskooppi hintaa vaan enemmänkin keräilyhinta. Kunto on täysin toimiva ja erittäin siisti, etupaneeli "kuin uusi". Mukana myös etupanelin suojakotelo.


Tektronix analoginen 350MHz oskilloskooppi, 4 kanavaa, 2465A ja huom DM malli  eli 2465A-DM.  Hyvässä kunnossa(!) ja suht vähillä käyttötunneilla. Siisti. Kasa käytettyjä Tektronix probeja mukaan.

Racal RA 117.  "The Radio". Eli sen "legendaarisen" Racal sinisen malli, "James Bond", RA 17  ulkonäköinen ja rakenteinen, mutta ns parempi malli, jossa lisänä yksi välitaajuus enemmän. Malli on siis RA 117.  Siisti toimiva peli.


Edelleen myyntiharkinnassa Racal 1772.  Toki kysellä saa. Joskus se lähtee mutta ei millään ns rompehinnalla kun on ihan iskussa oleva huollettu peli.


Toki monta muutaakin juttua... kunhan nyt saan ne varastoista käsiini ja selviteltyä niiden tilaa hiukan.

 



Olen kiinnostunut ostamaan:


Hewlett-Packard laskimia

-laskinten oheislaitteita,
-alkuperäisiä kirjoja,
-alkuperäinen muu paperitavara,
-tyhjät magneettikortit
-valmisohjelmat magneettikorteilla
-valmisohjelmamodulit
-muistimodulit ja kortit
-kaikenlaisia hp laskimiin liittyviä tarvikkeita,
-alkuperäiset myyntipakkaukset,
-muu niihin liittyvä materiaali kuten esimerkiksi HP laskinten (alkuperäiset) suojapussit, alkuperäiset myyntiesitteet.

(HP 48SX/GX mallien osalta lähinnä muistikortit ja muut modulit. Noita itse laskimia minulla on jo jokseenkin "riittävästi".)


Laskimen tai oheislaitteen ei tarvitse olla kunnossa! Myös jopa aivan romutkin kelpaa (mikä on sinulle romu ei ehkä minulle ole). Koska kunnostan ja restauroin näitä omaan kokoelmaani, saattaa niissä silti ola jokin nyt tai myöhemmin tarpeellinen varaosa. Jos sinulla on esim laitteesta irroitettu hyvinkin hapantunut akkupaketti, älä heitä pois äläkä yritä "puhdistaa" tms. Hiljaa vain muovipussiin ja tänne...
Mikäli masiinaan on jäänyt akut sisään ja ne ovat vuotaneet tai jopa turvonneet niin ettei akku/akkukotelo lähde normaalisti kevyesti irti. ÄLÄ yritä irroittaa sitä yhtään ylimääräistä voimaa käyttäen tai jollaoin työkalulla auttaen. Niistä jää aina jälki ja pahimillaan syntyy sisällä jopa korjaamaton vaurio. Joissain malleissa se rikkoo paikkoja helposti. Jos laite on likainen ÄLÄ ala puhdistamaan sitä MILLÄÄN aineilla ellet ole 100% varma ettei se esimerkiksi haperruta tai suorastaan liota esim etupaneelin merkintöjä joiden maali voi olla haurastunutta!

Jos laitteeseen kuuluu akut ja sinulla on myös siihen virtalähde mutta akun kunto epäselvä tai se on irroitettu. ÄLÄ kytke siihen virtalähdettä!!!! Joissain malleissa (useissa classic malleissa) pitää masiinassa olla ehjä akku paikallaan kun käytetään sen omaa virtalähdettä. (Miten ihmeessä nuo on hyväksytty valmistukseen tuollaisena ja oletettu että jokain lukee manuaalista löytyvän varoituksen ennen käyttöä)

Erityisesti siis kiinnostaa 70-80-90 luvun malit.

HP 35, HP 65, HP67, 20 sarja 21, 25, 25C, 29C, 30E/C sarja (erityisesti 34C), jokseenkin siis kaikki punaisella ledinäytöllä olevat tuolta aikakaudelta.

Sen lisäksi jotkin LCD näyttöiset

HP 41C, CV, CX mallit ja kaikki niihin liittyvä.
HP 32S  poislukien 32Sii eli 32S II
HP 42S
HP 28S 
erityisesti moniin malleihin sopiva IR liitynnällä toimiva tulostin

HP 71B  ja kaikki oheislaitteet näihin eli kaikki HP-IB väylään kytkettävät HP oheiset
HP 75
Sitten tietenkin 10 sarja eli 11C, 15C, 16C ja niiden alkuperäiset kirjat varsinkin englannin kieliset.

HP pöytälaskimet (ja "tietokoneet") erityisesti alkaen 68 ja siitä 90 luvulle. Muun muassa HP80 sarja sekä jotkin 9100 ja 9800 sarjat (lähinnä RPN, HPL ja Basic mallit)).

Kaikissa mallisarjoissa ns business mallit eli talouslaskimet ovat vähemmän kiinnostavia.

HP49 mallit ei myöskään voi vähempää kiinnostaa samoin ne kaikki moninaiset mallit joissa on kuminäppäimet (eipä niissä hp ole muutakuin logo).
Ei myöskään mikään nykyinen myynnissä oleva malli.

Ainoa hiukan uudempi malli joka saattaa kiinnostaa on HP 35S
(siis se joka on ulkoisesti noiden perinteisten ulkonäköä, mikäli se on "uutta vastaava" kunnoltaan ja siisteydeltään ja varsinkin jos siinä on mukana alkuperäinen paperille painettu englanninkielinen paksu manuaali, ei se pelkkä pikamanuaali joka niissä useinmiten on ollut (myynnissä on ollut kahdenlaista pakkausta).



--»  Ylös 

--»  Oskilloskoopit

--»  Etusivulle - Home