Siglent etusivulle linkki       SSA3000X Plus - RF-spektrianalysaattorit


SSA3000X Plus sarjan spektrianalysaattorit ovat hintalukassaan erittäin suorituskykyisiä
.

Siglent ei ole halvin. Siglent kilpailee laadulla ja ominaisuuksilla joita usein löytyy vasta paljon kalliimmista spektrianalysaattoreista.


Taajuusalueet 9kHz - 1,5GHz / 2,1GHz / 3,2GHz / 7,5GHz.  RBW 1Hz - 1MHz, DANL min -161dBm/Hz*,  täysdigitaalinen IF, 
10.1" 1024x600 TFT, kapasitiivinen kosketusnäyttö.       * lisätyt mallit: 1,5GHz malli -156dBm/Hz ja 7,5GHz malli -165dBm/Hz


SSA3000X Plus sarjan ylivoimaiseksi suosikiksi ainakin harrastaja tmv markkinoilla on noussut juuri nimenomaan SDS3021X Plus.  Syytä ei tarvinne kauan arvailla jos on hiukankaan selailluit erilaisia keskustelufoorumeita maailmalla.

Huomaa alempana linkki Youtube videoon jossa melko syvällinen analyysi laitteen rakenteesta. Video käsittelee VNA mallia mutta kaikkihan tietää että rakenne on sama.
Viedo on myös oikean asiantuntijan tekemä.

SSA3000X Plus

Monien tavanomaisten asioiden suorituskyvystä saa vinkkiä myös kun katsoo SSA3000X sarjan kohdalta. Niiden osalta tämä tarjoaa vähintään samaa ja lisää sen päälle. Tämä on iso askel 3000X yläpuolelle toiminoissa, vaikka perus speksit ovatkin saman kaltaisia. Lisäksi tulee myös muun muassa mahdollisuus analogisten ja digitaalisten modulaatioiden analysointiin. UI on osin uusi sisältäen nyt myös kosketusnäytön etupaneelin rinnalla ja sisuskaluissa on  todella paljon samaa kuin SVA piirianalysaattori malleissa.

Edelläolevat kuvat ovat Siglentin tuoteinfo- ja esittelymateriaaleista.Tässä seuraavaksi nyt pari satunnaisesti valittua omaa kokeilua / mittailua.


Ei näemmä pahasti roiski naapurikanaville.  (ACPR mitaus) 12,5kHz kapean FM kanavaväli.
Näkyypä olevan carrierin juuressa 50Hz modulaatiota 0.2% syvyydellä (-60dBc sivunauhat)
Dual tone
EMI testausta. Juu ja kyllä sinne saa ne eri standardien rajatkin.Tässä tutkittu Siglentin funktiogeneraattorin SSG6022X harmonisia ym 14MHz taajuudella. Signaalin taso 0dBm ja siitä suoraan spektrin tuloon. On yllättävää nähdä kuinka mainioita nämä nykyiset arb/funktiogeneraattorit ovat myös ihan perinteisen rf generaattorin hommissa. Tämä kyseinen generaattori menee aina 500MHz saakka mutta kokeilussa oli sen 200MHz versio.
Tuossa siis numero 3 on 2. harmoninen +69dBc ja numero 4 on 3. harmoninen tasoltaan noin -82dBc ja numero 6 on 4. harmoninen ja 7 on 5. harmoninen 8 on 6. harmoninen sekä 9 on 7. harmoninen tasoltaan -83dBc. Suoraan sanoen hyvä, hämmästyttävän hyvä. Ja kun katsoo tuota carrieria itseään niin eipä tuossa nyt vaihekohinakaan aivan kammottava voi olla. Itseasiassa uskoisin että tämä spektrin vaihekohina on isompi. Huomaa siis että se signaali on tuolla kursorin alla ja kursori kertoo piikin olevan -0,17dBm.

Seuraava Youtube on erittäin hyvin tehty ja kannattaa katsoa. Siitäkin huolimatta että se kertoo SVA1000X malleista.

Kannattaa huomioida että nämä VNA mallit ovat ERITTÄIN samoja kuin SSA3000X Plus mallit. Käytännössä ne eriytyy vain FW puolella.
Spektrinä ne toimii erittäin samalla tavalla. Lisäksi kaikkihan tietävät eräät salaisuudet... (EEVblog kannattaa selailla mutta sen mahdolliset seuraukset omalla vastuulla.)
Varsin  ammattilaatuinen youtube video katsaus laitteen rakenteeseen (sisuskalut ja toimintaperiaatteen tutkintaa) sekä lopuksi joihinkin toimintoihin käytännössä. Katsauksen loppuosa läpikäy karkeasti laitteen käyttöä käytännössä. Videon on tuottanut alan asiantuntija The SignalPath/ Shahriar Shahramian. https://thesignalpath.com/blogs/

Suora linkki Youtube videoon. Jos suinkin voit, katso HD formaatissa.

Youtube: Siglent SVA1032X 3.2GHz Spectrum & Vector Network Analyzer Review, Teardown & Experiments
Datalehti SSA3000XPlus  (SSA3000X-Plus_DataSheet_DS0703P_E03A.pdf  (sis myös 1,5 sekä 7,5GHz mallit.))

 Pieni ylimalkainen vertailu eri VNA ja SSA mallien kesken.

SSA ja SVA vertailu

Huomaa että SSA3000X Plus mallien kapein 1Hz RBW filtteri on nyt myös sisällytetty spesifikaatioihin eikä ole vain "käytettävissä" kuten SSA3000X sarjassa jossa se "yleisön painostuksesta" sallittiin valittavaksi käyttöön erään FW päivityksen myötä.


--»  Ylös 

--»  Spektrianalysaattorit

--»  Etusivulle - Home