Siglent etusivulle linkki     Tuotetiedotteita.

Tiedotteita tuotteiden uusista ominaisuuksista sekä mahdollisista ongelmista ja virheistä.

Tietoja myös olennaisista muutoksissa Euroopan tuotevalikoimassa.

 
Digitaaliset Siglent yleismittarit (kaikki mallit).

Tarkasta että virtamittauksen sulake  joka on takapaneelissa on nopeusluokaltaan vähintään F tai mieluummin FF. Joissakin saattaa olla väärä sulake! Väärän sulakkeen virtalukeman edessä saattaa olla kirjain T (nopeusluokka hidas) tai jotain muutakin. 
Hyvin suuri lyhytkin ylivirta saattaa aiheuttaa sisäisen shunttivastuksen vahingoittumisen tai muita vaurioita.
Yli 7 A virtaa ei pidä mitata yli 30 sekuntia eikä 10A tule ylittää.

Minun oma suositus on myös alentaa sen nimelliseksi maksimivirraksi enintään 8A. Se yleensä edelleen kestää tyypillisesti mittarin suosituksen mukaisen enintään 30s jatkuvan mittauksen yli 7A virroilla. Näin se suojaa isovirtaisissa ylikuormitus tilanteissa (esim vahingossa virta mittaus kun piti jännitettä mitata)  paremmin sisäistä mittauksen shunttivastusta. Mikäli et mittaa oikeastaan koskaan 10A virtoja vaida mittarin suojaksi pienempi sulake, esim 3 tai 5A mutta joka tapauksessa aina vähintään F nopeuksinen.
SDG1000X sarjan Arb-/funktio generaattorit.
Mikäli laitteesi FW on vanhempi kuin 1.01.01.22R5
on tärkeää päivittää uudempaan FW versioon, vähintään 1.01.01.22R5 versioon. Vanhemmissa versioissa ei ole tuettuna Siglentin USB recovery ominaisuutta jota voidaan tarvita joissain harvinaisissa tapauksissa mikäli muisti korruptoituu. Noudata aina päivityksen mukana olevaa ohjeistusta ja käytä vain USB tikkua jonka olet varmasti todennut toimivan juuri tämän laitteen kanssa ehdottoman luotettavasti. Jos et ole käyttänyt, testaa sitä ensin esim tallettamalla ja lataamalla asetuksia laitteella. Varmista että sähkönsyöttö ei voi katketa päivityksen aikana.

Uusimmassa, joka on nyt 1.01.01.30.R1, on lukuisa määrä korjauksia sekä myös uusia tai muuttuneita ominaisuuksia. On suositeltavaa päivittää suoraan siihen.  Erityisen tärkeää on tällöin myös huomata muuttunut toiminta käytettäessä AM modulaatiota. Signaalin maksimi amplitudi tulee huomioida johtuen siitä että uudessa versiossa moduloidun signaalin kantoaalto (carrier) ei muutu asetellusta kun modulaatiosyvyyttä muutetaan. Jos olet tottunut käyttämään vanhaa, huomaa että nyt signaalin Vpeak-peak taso voi yllättää riippuen modulaatiosyvyydestä.

--------------------------------------------------------
SSA3000X.
(ainakin FW1.2.8.5a)
T
ehtäessä esim EMI mittauksia, quasi peak detector, log sweep 150kHz - 30MHz. Noin 180kHz tuntumassa saattaa tracessa esiintyä täysin virheellinen jyrkkäreunainen (square tryyppinen) askelmainen tasomuutos signaalissa joka saattaa olla lähes huomaamaton tai todella suuri. Ongelmaa voi kiertää sen esiintyessä käyttämällä sen taajuusalueen tutkimiseen joko lineaarista taajusasteikkoa tai muuttamalla pyyhkäisyn ylärajaksi alle 10MHz tai muuta arvoa jolla ongelma ei esiinny. (Ongelman kuvaus on edellä erittäin yksinkertaistettu).
Tiedät kuitenkin että spektrissi ei ole rikki jos törmäät tähän ongelmaan ja että asia on Siglent tiedossa ja se korjataan jossain vaiheessa kun sen kaikki mahdolliset interaktiot ovat selvitetty.

Uusi FW versio 1.2.9.1 korjaa tämän ongelman.
(noudata tarkoin asennusohjetta joka sisältyy pakettiin)
---------------------------------------------------------SDS1000X-E kaikkiin malleihin on tullut maaliskuun 2018 alussa tärkeät FW päivitykset.


Huomaa että 2- ja 4-kanavaisiin malleihin on täysin eri FW versio. Näitä ei pidä sekoittaa. Yleensäkin FW päivitysten osalta on oltava huolellinen ja varmistettava että käyttää juuri oikeaan malliin ja versioon tarkoitettua päivitystä.

Sen lisäksi on tärkeää lukea ja noudattaa päivityspaketin mukana olevat yleensä pdf muotoiset ohjeet. Niitä ei sinne ole huvikseen kirjoitettu. Tee se ensin ja vasta sitten päivitykseen tarkoin ohjeen mukaan. Huomaa että ohje ei aina ole sama. Joskus voi olla myös tilanne että jokin versio pitää ensin päivittää väliversioon ja vasta sitten viimeiseen. Se on nykyisin kerrottu mikäli se on tarpeen kuten sekin jos jostain versiosta ei ole enää paluuta aiempaan. 

Lisäksi: Älä koskaan tee päivitystä jos olet hitusenkaan epävarma että sähköt voi katketa kesken kaiken. Sitä EI saa tapahtua kriittisellä hetkellä. Se saattaa pahimmassa tapauksessa johtaa tilanteeseen jossa päivitys normaalilla tavalla ei ole enää mahdollinen ja tällöin laite mahdollisesti joudutaan toimittamaan huoltoon. Käyttäjän virheen johdosta vaurioitunut laite ei pääsääntöisesti kuulu takuun piiriin.

Toinen seikka. Käytä vain sellaista USB tikkua joka on varmasti ja luotettavasti toiminut kyseisen laitteen kanssa. Tikun tulee olla natiivi FAT32 formatoitu ja se ei saa olla osioitu.  Juurihakemistoon päivitystiedosto jonka pääte on yleensä .ADS. Tarkasta että tiedosto on kunnossa ja ota USB tikku (windows) PCstä pois käyttäen ns turvallista irroitusta. Suosittelen tekemään esimerkiksi USB tikulla olevan ja alkuperäisen ladatun tiedoston CRC32 vertailun. Korruptoitunut päivitystiedosto johtaa lähes varmuudella ongelmiin joissa useinmiten tarvitaan Siglent keskushuollon apua.

Kun laite tekee päivitystä, älä koske laitteeseen tai siihen USB tikkuun vahingon välttämiseksi. Odota rauhassa kunnes laite ilmoittaa että voit nyt käynnistää uudelleen. Älä tässä vaiheessa irroita USB tikkua tai tee muuta kuin katkaiset virran laitteen virtapainikkeella ja sen jälkeen uudelleen ON ja sitten jatkat odottelua kunnes valmis.

Lopuksi, ja se on tärkeää koska useat päivitykset kajoavat tavalla tai toisella selfcalibraatioon ja(tai sen tuottamaan dataan).
Skoopin on oltava yhtäjaksoisesti keskeytyksessä käynnissä vähintään puoli tuntia ennen selfkalibraatiota. Kun teet selfkalibraation mihinkään tuloliittimiin ei saa olla kytketty mitään ennen kuin käynnistät kalibroinnin. Liittimet siis avoimet - tyhjät.
Tämän jälkeen jälkeen käynnistät selfkalibraation jonka aikana et enää koske tuloliittimiin etkä pidä LF/RF häiriölähteitä liittimien läheisyydessä.  Jos unohdit esim proben liittimeen, anna kalibraation mennä loppuun. Irroita probe ja tee kalibrointi uudelleen.

Kaikki laitteiden ja ohjelmien päivitykset voi ladata täältä. (Siglent America)
(aukeaa uuteen ikkunaan)

 

SDS1?04X-E  4-kanavaiset mallit.  Tulleet markkinoille ja normaalisti saatavilla. Lukuunottamatta sitä että mallista on runsaan kysynnän vuoksi ajoittain saantivaikeuksia. Tämä on todella hämmästyttävä laite toimintojen, suorituskyvyn, valmistuslaadun ja hinnan osalta.

-Hyvin paljolti samanlainen kuten todellinen menestysmalli SDS1202X-E
-4 kanavaa. 1GSa/s max 2 kanavaa. 500MSa/s >2 kanavaa käytössä. Muistia 14M + 14M max 2 kanavaa. 7M kanavaa kohti kun yli 2 kanavaa käytössä.
-7" 800x480 näyttö.
perustoiminnot muuten kuten SDS1202X-E. Sen lisäksi joitain lisätoimintoja/ominaisuuksia.

Muutos SDS1000X mallien valikoimaan. Voimassa 1.11.2017 alkaen.
Malli   SDS1102X ei kuulu enää EU alueen varasto-ohjelmaan. Täydennystä varastoon ei enää tule.
Mallia SDS1202X on edelleen saatavilla toistaiseksi.
Näiden osalta suositellaan käyttämään SDS1000X-E mallisarjaa joista nyt saatavilla SDS1202X-E.
MSO mallit SDS1102X+ ja SDS1202X+ Tilanne ei ole muuttunut ja ne kuuluvat täysin normaalisti varasto-ohjelmaan.
Näissä malleissä on siis Logiikka analysaattori valmius valmiina sekä mukaan kuuluu aina vakiona sisäänrakennettu 25MHz 1 kanavainen Arb/Funktio generaattori.
Kaikkien SDS1000X/X+ mallien näytön koko on 8"  800x480 resoluutio. Kaikki mallit tässä sarjassa ovat kaksikanavaisia (MSO lisäksi 16 digitaalista kanavaa)

SDS1102X mallia on edelleen toimittettavissa normaalisti tehtaan Kiinan varastosta mutta toimitusaika sekä toimituskulut poikkeavat normaalista.

________________________________________

Virhetiedote 8.10.2017  (Huomaa uudempi tiedote, FW päivitys)

SDS1202X-E Oskilloskooppi.

Koskee vain FW versio 5.1.3.13   tai aiempi.

Vertikaalisten kursoreiden toiminnossa havaittu merkittävä virhe.

Vertikaalisista kursoreista esitetään oskilloskoopin näytöllä arvot: ΔY, Y1 ja Y2

Kursoreiden Y1 ja Y2 lukuarvo on virheellinen mikäli oskilloskoopin valikossa mittapään (probe) kertoimeksi on valittu jokin muu kuin 1x ja samaan aikaan mitattavan kanavan vertikaalinen offset asetus ei ole täsmälleen 0. 
Virhe ei vaikuta kursoreiden erotus (Δ) arvoon. (Δ = Delta)

Mikäli mitattavan kanavan vertikaalinen offset on tasan nolla, virhettä ei esiinny millään probe kertoimella.
Mikäli probe kertoimeksi on asetettu 1x virhettä ei esiinny myöskään vaikka vertikaali offset olisi muu kuin nolla.

Virhe on valmistajan tiedossa ja korjataan siinä tulevassa FW päivityksessä johon tämä korjaus ehtii mukaan.
________________________________________

 

    --»  Ylös -- Up

   --» Etusivulle - Home