Siglent etusivulle linkki     SDG1000X Arbitrary Funktiogeneraattorit.

Siglent tuotevalikoimassa SDG1032X sekä SDG1062X Funktio/ARB signaaligeneraattorit edustavat suorituskyvyltään erinomaista perustasoa. Mallit ovat 2 kanavaisia, taajuusalueet 30MHz ja 60MHz. 150MSa/s ja 14 bit.

Huomaa edistyksellinen suorakaideaallon kaistaleveys sekä erinomaiset pulssiominaisuudet! Tässä hintaluokassa harvinaista herkkua.

SDG1000X sarjan Arb/Funkt generaattorit

Mallit ovat:

   SDG1032X,   30MHz, 150MSa/s, 14bit, 16kpts, CH2
   SDG1062X,   60MHz, 150MSa/s, 14bit, 16kpts, CH2


Tämä on todella monipuolinen ja suorituskykyinen generaattori jolla voidaan tuottaa myös suorakaideaaltoa täydellä nopeudella max 60MHz.
Se on poikkeuksellista tässä hintaluokassa.

SDG1000X sarjassa suorakaideaallon muodostusta varten on sovellettu uusia ratkaisuja laitteen elektroniikassa joilla saavutetaan puhdas signaali, alhainen jitteri sekä riittävän nopeat nousu- ja laskuajat ja sen osalta menee myös isoveljensä SDG2000X ohi.

Katso alempaa (kuva jossa 60MHz kanttiaalto) pieni hyshys vihje laitteen ominaisuuksien muutosmahdollisuuksista.

Pulssien tuottamiseen on käytössä Siglentin kehittämä "EasyPulse" tekniikka joka mahdollistaa tarkat nousunopeuden sekä pulssileveyden säädöt myös alhaisilla taajuuksilla kun aaltomuodoksi on valittu "Pulse".  Samoin cycle-cycle jitteri on alhainen. Myöskään pulssin leveys ja nousunopeus ei ole riippuvainen signaalin taajuudesta - periodin pituudesta - kuten hyvin monissa vastaavissa laitteissa. On pulssigeneraattorina omaa luokkaansa tässä hintaryhmässä.

Hintaansa nähden korkealaatuinen  ja monipuolinen generaattori silloin kun ei tarvita suurta Arbitrary aaltomuodon (vapaa aaltomuoto)  muistin pituutta eikä SDG2000X sarjan "TrueArb" teknologiaa. SDG1000X  Arb muistin pituus on 16kpts ja samplenopeus on kiinteä 150MSa/s. Laitteessa on yhteensä 196 esiohjelmoitua Arb signaalia. Valikoima on senverran laaja että se saattaa myös merkittävästi vähentää tarvetta luoda omia aaltomuotoja.

Molemmat kanavat tomivat toisistaan riippumatta ja siltä osin laitetta voi käyttää kuin olisi kaksi erillistä signaaligeneraattoria. Kanavat antavat ulos max 20Vpp <10MHz  sekä max 10Vpp > 10MHz suuri impedanssiseen kuornmaan. Sisäinen lähtöimpedanssi on aina 50 Ω
Kuormitus impedanssi voidaan asettaa joko Hi-Z tai 100 kΩ - 50 Ω jolloin lähtötason asetusarvo näytöllä on oikea mikäli kuorma on asetettua kuormitusimpedanssia vastaava.  Käyttäessä tulee huomioida että kuormaimpledanssin ollessa eri kuin lähdeimpedanssi syntyy epäsovitusta.

Kun aaltomuotona on sini, voidaan sille generoida myös harmoniset 2. - 10. siten kitenkin että ylin ei ylitä laitteen taajuusrajoja. Kullekin harmoniselle voidaan asettaa erikseen taso sekä vaihe. Perustaajuutta muutettaessa säilyy asetellut harmoniset.

Kanavat voidaan asettaa myös monipuolisella tavalla seuraamaan toisiaan. Joko suora "tracking" jolloin toinen kanava seuraa toisen taajuutta sitä muutettaessa  tai sitten ns "coupling" jossa voidaan määritttää kuinka seurataan. Voidaan asettaa suhteellinen tai absoluuttinen taajuus- ja/tai tasoero tai vaihe ero asteina. Tässä toiminnossa sitten kun säädetään masteriksi ajateltua kanavaa, seuraa toinen kanava asetellulla tavalla. Lisäksi tietenkin käyttöä helpottava channel copy jolloin kertaluonteisesti siirretään toisen kanavan asetukset myös toiselle.

Lisää monipuolisuutta saadaan "combine" toiminnolla. Kanavien sisäiset lähdöt voidaan yhdistää ja tulos voidaan ohjata toiseen lähtöön ja toiseen voidaan ottaa toinen yhdistettävistä.  Alempana oleva kuva selventää asiaa.

Generaattorin TFT näyttä on 4,3" ja LED taustavalaistu ja näytön suojana on heijastukseton oikea lasi.  Räkki tai muuta asennusta varten kahva on irrotettavissa helposti, samoin kulmien suojakumit.
 
Taajuuslaskin in, Aux In/Out sekä 10MHz ref in/out  BNC liittimet takapaneelissa, samoin kuin LAN ja USB liittimet.

Luettavaa:

SDG1000X       Datalehti  (engl)

SDG1000X       Ohjekirja  (engl)

SDG1000X       Ohjelmointimanuaali (engl) (SCPI komennot)

SDG1000X       Huoltomanuaali (engl)Joitain esimerkkejä jotka kertovat että tämä monipuolinen funktiogeneraattori sopii myös omalla taajuus alueellaan RF generaattorin tehtävään monenlaiseen testaamiseen ja säätämiseen. Mikäli on tarvetta hyvin matalille signaalitasoille tarvitan ulkoinen attenuaattori.


SDG1032X 10MHz Sine out vs HP OCXO

Ylläolevassa kuvassa SDG1032X tuottamaa 10MHz signaalia sekä HP taajuuslaskimen erittäin hyvälaatuisen OCXO referenssin signaalia. Signaalitasot täsmätty samaksi joka oli noin -0.5dBm.  RBW=VBW=10Hz kaikissa pyyhkäisyissä.

Trace A ja B ajettu käyttäen keskitaajuutta 10MHz ja koko pyyhkäisykaista 500kHz. Käytännön eroa ei ole havaittavissa. A  on SDG1032X

Trace C ja D pyyhkäisyssa käytetty 1kHz kaistaa ja nyt alkaa erot näkyä. Vihreä HP OCXO vastaa kokolailla tuon 10Hz RBW filtterin muotoa. Voi sanoa että resoluutio ei yksinkertaisesti riitä havaitsemaan siitä mitään.  Sensijaan kun katsotaan SDG1032X tuottamaa 10MHz siniä (Trace C) nähdään noin -40dBm korkeudelta alaspäin kun sen juuri lähtee leviämään alaspäin mennessä. Ai niin mutta eihän tässä ollutkaan tarkastelussa high-end RF generaattori. LIsäksi hyvä huomata että tässä on käytössä spektri jolla pääsee näihin yksityiskohtiin.


SDG1032X 5.1kHz spektri

Yllä kuvassa 5,1kHz siniä generaattorista tasolla 0dBm. Valitettavasti kyseisellä RF spektrianalysaattorilla ei ole mitään mieltä mennä tutkimaan matalampia taajuuksia ainakaan jos haluaa oikeasti mitata jotainniin että mittauksella on muutakin kuin viihdearvoa. Kuvasta näkyy että harmoniset ja epäharmoniset on funktiogeneraattoriksi varsin mallillaan. Tuo kohinataso ei sitten ole generaattorin kohinan taso!  Kyseisellä tajuudella ja signaalin tasolla  tällä RF spektrianalysaattorilla ei alemmas pääse.


SDG1032X 3,7MHz signaalin spektri.

Kuvassa signaalina SDG1032X tuottama 3,7MHz signaali tasolla 0dBm. Ei tuohon ole paljoa lisättävää. 2. Harmoninen noin -70dBc ja 3. noin -72dBc ja nuo muut pysyvät tuossa kaikki reilusti alle -80dBm (voi myös sanoa alle -80dBc koska signaali sattuu olemaan 0dBm).


SDG1032X 30MHz spektri

Yllä kuvassa generaattorin tuottaa 30MHz signaalia. Taso 0dBm jolle myös datalehden spesifikaation on annettu.  Edelleen luvatuissa rajoissa. 2. harmoninen korkein ja senkin taso alle luvatun -55dBc.  Spektrin taajuuskaista 0 - 100MHz ja RBW300Hz jotta pyyhkäisyaika pysyy siedettävänä
.

SDG1000X sarjan Pulssi sekä Square wave ominaisuudet ovat hyvät.
Pari ominaisuutta joilla Siglent asettuu tässä hintaluokassa todella keulaan, ellei peräti ykköseksi.


Square wave, "kanttiaalto":

Tämän mallisarjan generaattorit kykenevät tuottamaan kanttia (Square wave) koko taajuusalueellaan. 60MHz malli siis 60MHz kanttiaaltoa joka on tavatonta tässä hintaluokassa. Esimerkiksi Rigol DG1062Z kanttiallon maksimi on 25MHz ja DG1032Z 15MHz vaikka ovatkin huomattavasti kalliimpia. (Rigol on nostanut DG1032Z mallin kantin ylärajan myös 25MHz jossain viimeaikaisessa FW päivityksessä)


Kanttiaaltojen muotovertailu Rigol - Siglent, on alempana.

Ensin jotain jitteristä ja pulssi aaltomuodosta.

 
SDG1000X sarjan kanttiaallon nousunopeus on spesifikaatioiden mukaan alle 4.2ns ja mitatusti hiukan nopeampi. Square wave toiminnossa minimi ja maksimi pulssisuhde riippuu taajuudesta. (Jos aivan tarkkoja ollaan niin ainostaan 50% pulssisuhteella signaali on Suare wave muutoin rectangular wave.) SDG1000X pulssisuhteen alarajana on 0,001%. Jota pienemmäksi ei voi mennä. Tähän päästään kun taajuus on alle noin 460Hz. Siitä ylöspäin taajuudessa pulssisuhteen minimi nousee aina 41% saakka joka on 12,5MHz taajuudella minimi. Siitä ylöspäin taajuudessa edelleen minimi 41%.
Otetaan esimerkki. Taajuus 1Hz jolloin jakson aika on 1s. 50% pulssisuhteella (duty) on tietenkin signaali 500ms ylhäällä ja 500ms alhaalla.  Jos nyt säädetään pulssisuhteeksi 0,001% on signaali ylhäällä 10µs ja 999990µs alhaalla. Saadaan siis sekunnin välein 10µs pulsseja. 10s välein samalla pulssisuhteella saataisin tietenkin 100µs pulsseja.  Taajuus ei vaikuta signaalin nousu- ja laskuaikoihin.

SDG1000X-1Hz-Square-low-duty

Tllä kuvassa 1Hz Square wave, dyty 0,001%. Tarkastelussa laskeva reuna joka samalla antaa hukan käsitystä nopeudesta. Luonnollisesti signaali on tuotu oskilloskoopille 50ohm kokasiaalikaapelilla sekä oskilloskoopin sisääntulossa on läpi menevä 50ohm päätevastus (Tektronix). Oskilloskooppina tässä SDS1202X-E 200MHz.
SDG1032X ja SDS1062X ovat taajuuden ylärajaa lukuunottamatta samanlaiset ja myös nämä nousu- ja laskuajat samoja. Tähän nopeuteen ei kykene myöskään tämän mallin "iso veli" SDG2000X. Ei edes SDG2120X.  60MHz kanttiaalto on aika paljon tämän hintaluokan generaattorilla. Tuolla taajuudella signaalin periodi on 16,67ns. Tällä nousuajalla saavutetaan helposti ns tasalatva. Ainoa Siglent malli toistaiseksi joka tähän pystyy. Tuleva SDG6000X pystyy vielä enempään mutta silloin puhutaan täysin toisesta hintaluokasta.


Pulse wave:  Tässä mallissa on käytössä Siglentin kehittämä EasyPulse tekniikka. Tällä edistyksellisellä tekniikalla nimenomaan pulssi toiminnoissa Siglent loistaa kärjessä kun huomioidaan hinta. Minusta jokin toinen nimi olisi tälle perempi koska tuo sana "easy" hiukan hämmentää.

Kyseeessä on teknikka jonka johdosta pulssin leveys sekä nousu ja laskuajat ovat riippumattomia taajuudesta sikäli kun sigaanlin periodi ei rajoita leveyttä tai pulssin leveys rajoita nousu- ja/tai laskuaikaa. On päivän selvää että 40ns pituiseen pukssiin ei voi asettaa nousuajaksi 200ns. On itsestään selvää että jos signaalin periodiksi on asetettu 100ns ei pulssin pituus voi olla 100ns tai 500ns. Sitä tuskin tarvitsee datalehden kertoa.
 
Ongelma tavanomaisissa funktiogeneraattoreissa on se että pitkillä periodi ajoilla (hitailla taajuuksilla) ei voida tuottaa hyvin lyhyitä pulsseja ja myöskin tajuuden pienetessä alkaa pulssin nousu ja laskuajat pidentyä johtuen tavasta jolla pulssitoiminnossa signaali tuotetaan.  Sen lisäksi usein näissä perinteisissä on mahdotonta säätää nousu- ja laskuaikoja pienin askelin, samoin kuin pulssin leveyttä.  EasyPulse tekniikka ratkaisee nämä ongelmat. 

Pulssi voi tulla vaikka vuorokauden periodilla ja leveys voi olla tässä mallissa minimissään 32,6ns ja nousu- sekä laskuaika 16,8ns. Nuo rajat ovat samat koko pulssitoiminnan taajuusalueella. Kuten myöskin se että pulsin pituutta voi säätää 0,1ns resoluutiolla samoin kuin pulssin pituutta kun ne ovat alle 1000ns. Asetusresoluutio riippuu ajasta. Jos pulssin leveys tai nousuaika on yli 1000ns resoluutio on 1ns. Jos aika olisi 1s olisi asetusresoluutio 1µs ja vastaavasti 1000s pulssin pituutta voisi säätää 1ms resoluutiolla. Kuitenkin pitkänkin pulssin nousujan ollessa alle 1µs on nousu- ja laskuajan asetusresoluutio  0,1ns!

SDG1000X pulse width and  risetime adjust example

Kuvassa esimerkki pulssilveyden sekä nouu-  ja laskuaikojen säädöstä. Nousuaikaa säädetään samoin kuin  laskuaikaa. Tässä säädetty kuvan selkeyden vuoksi vain laskuaikaa.
Kuvassa oskilloskoopissa asetettyupäättymätön persistence joten jäljet jää kuvaan.
Tapahtumien kulku. Ensin on tuotettu 50ns levyistä pulssa jonka jälkeen pulssin pituutta on pikkuhiljaa säädetty 100ns saakka. Sen jälkeen On tehty iso muutos ja pulssin leveys 300ns. Sen jälkeen pulssin leveydeksi asetettu 200ns. Tämän jälkeen on alettu hitaasti pienin askelin säätää pulssin laskuaikaa hitaammaksi päätyen 150ns jossa se on kuvaa otettaessa. Huomaa siis että pulssi tulee 1 sekunnin välein jolloin luonnollisesti jokainen kuvaruudulle päivittyvä kuva on "single shot" sekunnin välein. Tietenkin oskilloskoopissa triggaus on "Normal" tilassa eikä Auto tilassa.


SDG1000X pulse width setting  step

Kuvassa 100ns leveä pulssi. Sen leveyttä on säädetty ensin 1ns välein 9 ns ja lopuksi viimeinen ns 0,1ns askelin. Kuvassa signaalin taajuus 1kHz.
Jotta kuvaan on saatu nuo varsin pystyssä olevat laskevat reunat on signaali huomattavasti korkeampi kuin kuvaruutu joten tuosta ei voi laskuaikaa mitata. Tuo ylimenevä signaali on sen vuoksi että on saatu nuo laskuajan viivat mahdollisimman pystysuoriksi.


Kanttiaalon (Square wave) sekä pulssien (Pulse) aikajitteri on todella vähäinen. Jakso-jakso jitteri, rms:  300ps + 0,05ppm jaksoajasta.SDG1000X malleissa on myöskin mahdollisuus kombinoida kanavien ulostulot sisäisesti. Tällä voidaan tuottaa signaaleja joita olisi joissain tilanteissa tuotettava ulkoisella kytkennällä. 

Combine CH1 CH2

Kanavat voidaan myös yhdistää joloin saadaan kahden kanavan signaalin summa.  Kumpikin kytkin voidaan asettaa toisistaan riippumatta kumpaankin asentoonsa.
Normaalitilassa laite on silloin kun lähtö 1 saa CH1 signaalin ja lähtä 2 CH2 signalin. On myös sallittua ajaa molempiin lähtöihin CH1+CH2
  --»  Sivun alkuun

Pari esimerkkiä.

Kanavien yhdistäminen - combine - esimerkki 1

Kuvassa yhdistetty toiselta kanavalta 2MHz sini ja toiselta 200kHz pulssi jossa nousua 400ns ja lasku 1000ns sekä pulssin leveys 2600ns. Taajuudet eivät ole aivan tasalukuja jotta on saatu aikaan tilanne jossa signaali ryömii tuon toisen suhteen. Sen myös kuvaa tuo 1s persistenssi.

 

Kanavien yhdistäminen - combine - esimerkki 2

Kuvassa kanavaan 2 tulee 400kHz siniaalto joka on myös AM moduloitu. Generaattori on kytketty niin että kanava 2 antaa CH2 signaalia ulos. Kanava 1 antaa CH1+CH2 signaalia joka on kytketty oskilloskoopin kanavaan 1. Signaalitaajuudet ovat siten että ne eivät ole synkronissa. Tuo oskilloskoopin kanava 2 voidaan ottaa pois näkyviltä jolloin kuvassa näkyisi AM moduloitu siniaalto jonka päällä "ratsastaa" korkeampi taajuus.


Seuraavassa yksi esimerkki kanttiallon jitteristä. Mittaus ei ole puhdas cycle to cycle jitter mittaus vaan siinä on päälle myös signaalin pulssisuhteen jitteri.

SDG1032X Squarewave time jitter

Kuvassa käytetty infinite persistence asetusta joten se kerää näytölle muistiin jitteriä ja kuten kuvassa näkyy se ei ole nousevasta seuraavaan nousevaan reunaan vaan vasta sitä seuraavaan laskevaan reunaan. Näin mukaan mahtuu myös pulssisuhteen mahdollista jitteriä. Kuten havaitaan se on todella vähäistä ja nyt se mitä kuva piirtää onkin peak to peak jitteria! Se ei ole rms jitteriä kuten datalehdelle usein kaunistellaan.
Toki on pakko sanoa että olkoot satunnaista aikajitteriä tai tasojitteriä, lopullisen maksimi peak to peak jitterin mittaaminen on lähes mahdotonta tavanomaisin välinein. Kuitenkin käyttäjä elää peak arvojen kanssa reaalimaailmassa ja sen rms arvo on usein  toisarvoinen varsinkin kun emme oikeasti tunne sen tilastollista jakaumaa. Jos esimerkiksi olisi miljoona pulssia ilman jitteriä ja joka miljoonas pulssi heittäisi 100ns niin olisipa sen rms arvo paljon mukavampoi kertoa datalehdessä kuin sen peak arvo.  Ja, tätä varmasti on haluttu hyödyntääkin kaunistelemaan asiaa kun luultavasti HP/Agilent/Keysight tai joku muu iso talo otti käytännöksi ilmoittaa vain rms arvoja. 
 
Huomaa lisäksi että  signaalin taajuudeksi valittu arvo joka ei sovi yhteen laitteen samplenopeuden tms kanssa jotta saadaan paremmin esiin mahdollista aikajitteriä.  Kuvan tulos jossa mukana myös oskilloskoopinkin jitteri on yksinkertaisesti sanottuna erinomainen.

Mitä tulee signaalin muotoon kuvassa, siihen vaikuttaa myös signaalin sovitus ja oskilloskoopin ominaisuudet. Tuossahan ei esim laskevalle reunalle enää osu kuin keskimäärin 2,8 näytettä. Oskilloskoopin sisääntulossa on ulkoinen päätevastus ja se EI edusta silloin 50ohm impedanssia kun puhutaan 200MHz luokan taajuuksista. Moni luulee että oskilloskoopin sisäänmenon impedanssi on 50 ohm kun siihen kytketään päätevastus. Ei ole - paitsi kun siihen tuodaan DC jännite. Siihen pitäisi oikeasti kytkeä kyseiseen oskilloskoopin tuloon normalisoitu hiukan reaktiivinen pätevastus - jollasita ei ole saatavilla. Pitää vaan käyttäjän ymmärtää että oskilloskoopin näyttö on kaikkien virheiden summa lisättynä ainakin osittain tuntemattomaan todellisuuteen. Pitää vain tehdä ns valistuneita arvauksia siitä kuinka arvottaa näkemäänsä.

Kaikissa testeissä joita olen laitteelle tehnyt olen yllättynyt hinta ja valmistaja huomioiden suorituskyvystä ja tarkkuudesta sekä valmistuslaadusta.


SDG1000X kanttiaallosta myös verrattuna Rigol DG1000Z.

SDG1000X sarja on ensimmäinen Siglent arb-/funktiogeneraattori jossa on käytetty Siglentin uutta kanttiaallon muodostusta. 30MHz malli pystyy tuottamaan myös 30MHz kanttiaaltoa samoin kuin 60MHz malli 60MHz kanttiaaltoa.
Hiljattain esimerkiksi Rigol nosti ohjelmallisesti DG1000Z sarjassa kanttiaallon maksimin 25MHz. Tulos on aika erikoinen. Toki taajuus on oikein mutta kutsuminen kanttiaalloksi alkaa olla käsitteiden venyttämistä melkoisesti.
Ohessa pari lainattuia kuvaa joiden laatuun kuitenkin luotan sen verran että mittaus on tehty asianmukaisesti, vaikkakin oskilloskooppina on ollut melko alhaisen suorituskyvyn laite. Mutta se ei tässä muodosta olennaista haittaa koska sen suorituskyky riittää tähän hyvin vaikkakaan ei kiitettävästi.
Kuvien lähde:
EEvBlog käyttäjän _Wim_ viesti.

Rigol DG1032Z 15MHz SQR
Rigol DG1032Z  15MHz Square, 1Vpp 50Ohm, Rigol modified DS1000Z oscilloscope and 50ohm termination.

Siglent SDG1032X 15MHz SQR
Siglent SDG1032X, 15MHz Square, 1Vpp 50Ohm, Siglent SDS1202X-E oscilloscope and 50ohm termination.


Rigol DS1032Z 25MHz SQR
Rigol DG1032Z  25MHz Square, 1Vpp 50Ohm, Rigol modified DS1000Z oscilloscope and 50ohm termination.


Siglent SDG1032X 25MHz SQR
Siglent SDG1032X, 25MHz Square, 1Vpp 50Ohm, Siglent SDS1202X-E oscilloscope and 50ohm termination.

Kuten nähdään laitteet ovat kuin eri planeetalta. Siglentin kanttiaallon laatu on aivan ylivoimainen.
Tässä kohden tuntuu jopa sille että vertailu on epäreilu koska ero on näin valtava.

Ei pelkästään kanttiaalllon osalta. Myös pulssi toiminnon osalta jossa ero on valtava johtuen siitä että Rihgolilla ei ole mitään Siglentin kehittämää EasyPulse tekniikkaa vastaavaa. Mutta siitä erikseen vain toisaalla vain Siglentin osalta koska minulla ei ole käytettävissä Rigolia kelvollisen faktisen vertailun tekoon.Jatkan tähän kuitenkin vielä pari esimerkkiä kanttiaallosta koska se ei suinkaan pääty Siglentin SDS1000X sarjassa tuohon ylläolevaan.

Siglent SDG1032X 30MHz Square
Siglent SDG1032X, 30MHz Square, 1Vpp 50Ohm, Siglent SDS1202X-E oscilloscope and 50ohm termination.Siglent SDG1062X 60MHz SQR (SDG1032Xmod)

Siglent SDG1062X
ja (SDG1032Xmod alkuperäinen ohje tuntemattomasta lähteestä. Täysin omalla vastuulla! ), 60MHz Square, 1Vpp 50Ohm, Siglent SDS1202X-E oscilloscope and 50ohm termination.
Jopa tässä on vielä "tasalatva" vaikka alkaakin olla hiukan jo ns marginaalinen. Yksinkertaisesti nousuaika alkaa tulla tässäkin jo vastaan.
Muistatetaanpa kuitenkin missä hintaryhmässä ollaan. Alkuperäinen modifikaatio ohje löytyy tuon linkin takaa. Sellaiset telnet touhut ovat täysin omalla vastuulla ja vaativat edes perustason osaamista ja huolellisuutta käyttäessä telnet yhteyttä. Laitteen sisäinen kläyttöjärjestelmä on linux.

Ei jää vähäisintäkään epäilystä että ero on valtava. Ero on myös pysyvä. Tämä ei ole softa asia vaan täysin hardware pohjainen asia. Rigol 1000Z sarjan generaattoreiden hardware ei ole lähelläkään Siglentiä mitä tulee kanttiallon tuotannon taajuusvasateeseen. Ovat täysin eri kategoriassa. On huomattava että kanttiaallon osalta SDG1000X sarja on myös Siglentin muuten suorituskykyisempää SDG2000X sarjaa edellä! Eli jos muut seikat riittävät SDG1000X mallissa ja tarvitset nimenomaan näitä korkeampia kanttiaalto taajuuksia suht hyvillä nousu ja laskuajoilla silloin tämä edullisempi SDG1000X on mainio valinta. Tämä yksinkertaisesti pesee kaikki kilpailijat tässä asiassa ja tässä hintaluokassa aivan ns "hands down".

Kaikissa näissä edellisissä kanttiaaltokuvissa tulee huomioida että oskilloskoopin 1M tulo jossa on 50hm läpimenevä terminaattori ei ole 50ohm impedanssi kun taajuuksisssa noustaan ylöspäin. Toki se "tasavirralla" 50 ohm on.


    --»  Ylös -- Up

   --» Arb / Funktiogeneraattorit

   --» Etusivulle - Home