Siglent etusivulle linkki       SDG2000X Arbitrary Funktiogeneraattorit.


Siglent SDG2000X  Arbitrary/Funktiogeneraattorit.  40 - 120MHz "TrueArb".  

Siglent ei ole halvin. Siglent kilpailee laadulla ja ominaisuuksilla joita usein löytyy vasta paljon kalliimmista.


Malleja on 40MHz - 120MHz. 16bit, 1,2GSa/s ja kaikki ovat 2-kanavaisia.

SDG2000XSDG2000X sarja on edistyksellinen 16 bittinen 1,2Gsa "True Arb" sarja  joka voi toistaa ARB aaltomuodot yksityiskohtaisesti sekä vähäisellä aikajitterillä.

SDG2000X löytyy myös Teledyne LeCroy tuotevalikoimasta. (T3AFG Series - Waveform Function Generators)

Toimintaperiaate on hyvin edistyksellinen verrattuna perinteisempiin DDS arb generaattoreihin joissa on kiinteä muistin pituus sekä kiinteä samplenopeus. True Arb teknologialla päästään yli perinteisen toimintaperiaatteen taajuuden tasaus jitteristä ja myöskin toiminta voidaan sovittaa automaattisesti siten että Arb muodostuksessa ei hypitä yksityskohtien yli.

Samoin siinä on jo vanhasta SDG5000 mallista tuttu Siglentin kehittämä EasyPulse teknologia joka mahdollistaa myös hyvin hitailla nopeuksilla nopeanousuaikaiset pulssit joiden pituus, nousu- ja laskuaika on myös säädettävissä suurella resoluutiolla. Laitteen jakso-jakso aikajitteri on alhainen, 150ps.

Kanavia on kaksi. Samplenopeus 1.2GSa/s ja vertikaaliresoluutio 16 bit.  Mallit ovat 40, 80 ja 120MHz.

Tämä mallisarja on hintaluokkansa ehdotonta eliittiä.

Mallit ovat:
     SDG2122X, 120MHz, 1.2GSa/s, 16bit, 8pts~8Mpts, CH2
     SDG2082X,   80MHz, 1.2GSa/s, 16bit, 8pts~8Mpts, CH2
     SDG2042X,   40MHz, 1.2GSa/s, 16bit, 8pts~8Mpts, CH2

 

Datalehdet ja muuta mallikohtaista materiaalia.
Tarkasta aina tarvittaessa uusimmat versiot valmistajan sivuilta.
Niihin on vaikea linkittää koska niiden tarkat osoitteet saattavat useinkin muuttua.
Siglent päivittää dokumentteja ajoittain. En varastoi datalehtiä ja ohjekirjoja täällä ladattavaksi.
Ne voisivat usein olla vanhentuneita versioita.
Kulloinkin viimeisimmät julkaistut materiaalit löytyvät nykyisin erittäin helposti Siglentin nykyisiltä hiukan uudistetuilta sivuilta.

           FW päivitykset, ohjelmat sekä takuutiedot ym

           Käyttöohjeet, datalehdet, sovellusvinkit ja videoita


Malli SDG2042X on näistä ollut erityisen suosittu joidenkin erityisten ominaisuuksiensa johdosta joita jotkut käyttäjät ovat löytäneet siitä  Tässä mielenkiintoista omalla vastuulla luettavaa.

Huomautus: Siglent ei vastaa millään tavalla mistään mahdollisesta ongelmasta laitteessa itsessään tai laitteen ulkopuolella joka voi johtua laitteen käytöstä toisin kuin valmistaja on sen myydyn mallin spesifikaatioiden mukaisesti käytettäväksi tarkoittanut.Joitain esimerkkejä ja pieniä yksittäisiä testituloksia.


Jossain oli esiinynyt epämääräisiä kertomuksia tasotarkkuudesta. Aivan ensin on huomautettava että laitteet ovat tässä suhteessa yksilöllisia samoin kuin laitteet joilla niitä testataan joten aivan pilkunviilaukseen ei ole syytä tämänlään tuloksen osalta.

Tähän kokeeseen innoitti eräs kuva johon törmäsin nettiä selatessa ja jossa joku oli ajanut sweepin ja LeCroy oskilloskoopilla katsellut sitten taajuusvastetta. Siinä kuvassa flaness oli 40 - 120MHz välillä suorastaan karmea. Mutta, kuten tavallista näille "testauksille", jäi täysin epäselväksi kuinka testaus tai paremminkin leikki oli oikeasti tehty. Miten signaali oli kytketty oskilloskooppiin jne.  Halusin kuitenkin katsoa asiaa spektrillä pikaisesti jotta näen omin silmin mistä on kyse.

SDG2000X flatness - sweep

Yllä olevassa kuvassa on kaksi pyyhkäisyä. Ensin A 5MHz - 120MHz ja B 100kHz - 5MHz.
Spektrianalysaattorina SSA3021X. Signaalilähteenä SDG2122X  ex 2042X , FW 23R3
Tässä testissä tasovaihtelu oli todella vähäistä. Signaalin lähtötaso asetettu  0dBm, koska myös datalehden flatness spesifikaatiot annettu sille tasolle. Signaali tuotu spektrianalysaattorille noin 1m pituisella Suhnerin RG223 kaapelilla SDG kanava 1 lähdöstä. Koska Suhnerin kaapelin molemmissa päissä oli BNC liittimet oli spektrin sisäänmenossa Suhnerin N-BNC adapteri.
Ainakin siis tässä yksittäisessä tapauksessa flatness on todella hyvä eikä havaittu ole ristiriidassa datalehden kanssa vaikka tässä ei vertailutasona olekaan 10kHz.  Taso tarkastettu muutamalla taajuudella myös HP tehomittarilla ja minkäänlaista ristiriitaa ei ole tuon spektrillä tehdyn mittauksen kanssa.


SDG2042X 14NHz harmonics

SDG2042X noin 14MHz siniä tasolla 0dBm. Signaali on varsin puhdas ja riittää mainiosti ns "radiohuolto" tason tarpeisiin.
2. Harmoninen < -70dBc dBc ja 3. harmoninen < -73dBc ja 4. ei havaittavissa. 5. ei kuvassa mutta samalla asetuksella starttitaajuutta muuttamalla siellä ei myöskään ollut näkyvissä mitään eli ainakin alle -82dBc.
(spektrin kuvakoko pienennetty)  

SDG2042X 28MHz harmonisia

SDG2042X noin 28MHz siniä tasolla 0dBm. Signaali on varsin puhdas ja riittää mainiosti tavalliseen ns "radiohuolto" tason tarpeisiin.
2. Harmoninen noin -69dBc ja 3. harmoninen < -70dBc ja 4. ei havaittavissa. 5. ei kuvassa mutta samalla asetuksella starttitaajuutta muuttamalla siellä ei myöskään ollut näkyvissä mitään eli ainakin alle -82dBc.
(spektrin kuvakoko pienennetty) 

Lisäksi generaattorin taajuustarkkuus ja stabiilisuus on normaaliin radiohuolto ymv käyttöön vähintäinkin riittävä. Ei todellakaan ole mikään sinne tänne ryömiskelevä uunittamaton kidereferenssinä vaan kohtalaisen hyvälaatuinen TCXO.  On myös keino säätää sen taajuus kohdilleen tarvittaessa. Tätä ei ole dokumentoitu käytöohjeissa mutta TCXO on sähköisesti säädettävä ja sitä varten laitteessa on DAC jonka asetusta voi muuttaa mikäli tarkkuutukseen on käytettävissä riittävän tarkka taajuuden mittaus. (esim Rb tai GPS pohjainen) Tyypillisesti laite on tehtaalta tullessa (initital) paremmin kuin datalehden ääriarvot ja yleensä sitä voi vielä siitäkin hiukan tarkkuuttaa.

 

--»  Ylös -- Up

--»  Arb / Funktiogeneraattori

--»  Etusivulle - Home