Siglent etusivulle linkki       Oskilloskoopit - SDS5000X


SDS5000X sarjan 350MHz - 1GHz oskilloskoopit ovat suorituskykyisiä oskilloskooppeja vaativaan käyttöön. 

Siglent ei ole halvin. Siglent kilpailee laadulla ja ominaisuuksilla joita usein löytyy vasta paljon kalliimmista oskilloskoopeista.

Samplenopeus max 5GSa/s sekä muistia max 250M/kanava(1).

Optio: 16ch LA (MSO)
    Dekoodauksissa sekä triggauksissa voidaan käyttää sekä digitaalisia kanavia että analogisia jopa myös yhdistellen.

Laitteessa on monia aivan uusia toimintoja/ominaisuuksia joita ei ole aiemmin Siglent oskilloskoopeissa nähty.

Parhaiten ominaisuudet selviävät datalehdestä samoin kuin käyttöohjeestakin.

 

SDS5000X-front

SDS5000X malleissa on kapasitiivinen kosketusnäyttö 10.1" ja 1024x600 resoluutio.
Kosketusnäyttö toimii sujuvasti myös fyysisten säätimien ja painikkeiden kanssa ihan kuten kulloinkin parhaalta tuntuu.

(1) Laitteessa on  1 kpl 5GSa/s ADC ja 250Msample muisti kanavaparia kohti.
4 kanavaisessa näitä kanavapareja on kaksi.

Kaikki 4 kanavaa samaan aikaan käytössä samplenopeus jokaiselle kanavalla on 2.5GSa/s ja muistia kullekin kanavalle 125Msample.
Mikäli kummastakin kanavaparista vain toinen kanava on käytössä on molemmille kanaville max 5Gsa/s ja max 250Msample muistia.
Rakenneperiaate on siis sama kuin Siglentin muissakin 4-kanavaisissa malleissa.


Oskilloskoopin takana on myöskin Ext trigger tulo sekä 10MHz referenssin lähtö/tulo ym.
SDS5000X-back
SDS5000X sarjan järeä prosessointiteho mahdollistaa muun muassa 2M FFT sekä tehokkaat ja nopeat automaattiset mittaukset käyttäen aina vallitsevaa muistin pituutta. Kosketusnäyttö mahdollistaa joissain tilanteissa monipuolisten asetusten ja säätöjen tekemisen tehokkaammin. Näytön koko on nostettu samaksi 10.1" kuin on esimerkiksi SSA3000X spektrianalysaattoreissa..

Suorituskyvyssä tämä vuosien kehittelyn tulos asettuu kaikkien tähänastisten Siglent oskilloskooppien yläpuolelle mukaanlukien "LeCroy" mallin SDS3000.
Skoopissa on nopea sekvenssitallennus (tunnetaan myös nimellä segmented memory acquisition) sekä jatkuvasti taustalla kulloisellakin vallitsevalla nopeudella toimiva historiapuskuri joka mahdollistaa että pysäytyksen jälkeen voidaan tutkia taaksepäin pysäytystä edeltäneitä vaakapyyhkäisyjä. Siis pysäytä ja katso mitä juuri hetki sitten tapahtui.

Tämä malli ei luonnollisestikaan korvaa mitään jo olemassa olevaa Siglent oskilloskooppimallisarjaa. Tämä on selkeä lisäys ja todella reippaasti  aiempien yläpuolelle mukaanlukien Siglentin valmistama Teledyne LeCroy WaveSurfer 3000 (Siglent SDS3000X jota ei sillä nimellä länsimaissa saa) jonka yläpuolelle mennään kirkkaasti ja paljon useissa tärkeissä yksityiskohdissa.

Optioina malliin on saatavilla MSO toiminnot (softalisenssi) sekä 16 kanavainen (passiivinen) logiikkaprobe joka on samanlainen kuin SDS2000X mallissa.

Myös Taajuusaluetta voi nostaa lisäoptiolla. Esim 350MHz mallin voi option avulla päivittää 500MHz malliksi. Tällaista 500MHz mallia ei voi päivittää toisella optiolla ylöspäin. Alkuperäisen 500MHz mallin voi siihen tarkoitetulla optiolla päivittää ylöspäin 1GHz malliksi.

Optiona saatavilla myös yksinkertainen ulkoinen AWG, SAG1021, yksikanavainen 25MHz (sama kuin SDS1000X-E sarjassa).  Mikäli tätä SAG1021 käyttää ainoastaan oskilloskoopin kanssa SFRA (BodePlot) toimintoon ei tarvita softalisenssiä. Mikäli oskilloskoopilla haluaa muulla tavoin ohjata ja käyttää kyseistä generaattoria tarvitaan AWG softalisenssi. Huomaa että SAG1021 lähtöjännitetesot ja toiminnot ovat varsin rajalliset. Hiukankaan vaativampaan käyttöön suosittelen erillistä generaattoria, alkaen esimerkiksi SDG1032X mallista. BodePlot toimintoon käy mikä tahansa Siglent AWG eikä se vaadi softalisenssiä. Kuitenkin jos ainoa tarve on BodePlot (SFRA) ja taajuuden maksimi 25MHz on SAG1021 siihen käyttöön edullinen vaihtoehto ja tässä toiminnossa se on saman arvoinen kuin muutkin Siglent generaattorit.

Normaalit sarjaliikenne dekoodaukset ovat vakiona. SPI, IIC, UART, CAN, LIN. Tämän lisäksi optioilla saa lisää valikoimaa.
Tällä hetkellä (jokaiselle seuraavalle on erillinen optio): I2S, CANFD, FlexRay, MIL-STD-1553B.

Myöskin Siglentin uusi 1GHz (1.2pF) aktiiviprobe SAP1000 soveltuu mainiosti tämän oskilloskoopin kanssa.

Huomioi että 1GHz oskilloskoopin mukana vakiovarusteena ei tule 1GHz mittapäitä! Tämä on poikkeus siitä säännöstä että kaikkiin oskilloskooppeihin kuuluu vakiovarusteena kanavien lukumäärän mukaisesti oskilloskoopin  nopeusluokan mukasia mittapäitä.
350MHz mallin mukana on 350MHz mittapäät ja 500MHz sekä 1GHz mallien mukana 500MHz mittapäät vakiovarusteena.Siglent Technologies, Jason Chonko esittelee joitain SDS5000X sarjan ominaisuuksia seuraavilla videoilla.

Osa 1.
– 10.1″ kosketusnäyttö
– USB näppäimistö ja hiiri toiminnot
– 250 Mpt muisti
– Käyttäjä voi määritellä omia nimiä
– Mittaukset koko vallitsevan muistin resoluutiolla tilastot/histogrammi
– Erityisiä triggaus ominaisuuksia


Osa 2.
– Jakso - jakso jitterin histogrammi
– tapahtumien haku
– Historia puskuri
– Histogrammi
– kauko ohjaus laitteen sisäisen web sivun kautta
SDS5000X DataSheet     (pdf) (EN02B)

SDS5000X User Manual (pdf) (UM0105X-E01E)

Datalehdet ja muuta mallikohtaista materiaalia.
Tarkasta aina tarvittaessa uusimmat versiot valmistajan sivuilta.
Niihin on vaikea linkittää koska niiden tarkat osoitteet saattavat muuttua.
Siglent päivittää dokumentteja ajoittain. En datalehtiä ja ohjekirjoja täällä ladattavaksi.
Ne voisivat usein olla vanhentuneita versioita.
Kulloinkin viimeisimmät julkaistut materiaalit löytyvät nykyisin erittäin helposti Siglentin nykyisiltä hiukan uudistetuilta sivuilta.

          FW päivitykset ja Ohjelmat sekä takuutiedot ym

          Käyttöohjeet, datalehdet, sovellusvinkit ja videoita


(kesken)


--»  Ylös 

--»  Oskilloskoopit

--»  Etusivulle - Home