Siglent etusivulle linkki     Digitaaliset oskilloskoopit

Siglent tuotevalikoima sisältää monipuolisia, laadukkaita ja suorituskykyisiä digitaalisia oskilloskooppeja.
Siglent ei ole halvin. Siglent kilpailee laadulla ja ominaisuuksilla joita usein löytyy vasta paljon kalliimmista oskilloskoopeista.

X-Instruments tuoteperheen oskilloskoopit kahdella ylimmällä rivillä ja muut alarivillä.

SDS1002X-E  2 kanavaa SDS1000X/X+ 2 kanavaa SDS2000X 2-4 kanavaa SDS5000X 2 - 4 kanavaa
SDS1004X-E  4 kanavaa      
SDS2002X-E  2 kanavaa      
SDS1102CML+ 2 kanavaa *) SDS1052DL+  2 kanavaa *) SHS800 käsi skoopit *) SHS1000 käsi skoopit *)

   *) linkki avautuu toistaiseksi uuteen välilehteen Siglent sivulle.


Oskilloskooppitietoa, teoriaa sekä käytäntöä ja joitain Siglent käyttövihjeitä ja hiukan testauksiakin.

 

Oskilloskooppien osalta X tuoteperheeseen kuuluu  SDS1000X-E sarja, SDS1000X/X+ sarja, SDS2000X sarja sekä uusimpana (tulossa) SDS5000X sarja sekä SDS2000X-E sarja.

SDS5000X sarja on korkealuokkainen ja monipuolinen mallisarja vaativaan käyttöön hintaluokkansa huippuominaisuuksin.
Sarjassa on 2- ja 4-kanavaisia malleja aina 1GHz saakka. (Tulossa EU alueelle. Kiinassa on markkinoilla)

SDS1000X-E sarja jakaantuu kahteen ryhmään. Toisessa on 2-kanavaiset joissa ei optiomahdollisuuksia. Toisessa hiukan monipuolisemmat 4-kanavaiset joissa myös MSO laajennus optio sekä muita optioita.

SDS2000X-E sarja tulossa myöhemmin. Se EI ole SDS2000X sarjan uudempi versio vaan saman kokoluokan ja tekniikan oskilloskooppi kuin SDS1000X-E sarja pääpiirteittäin samoin ominaisuuksin kuin SDS1000X-E 4 kanavainen sarja mutta kaksikanavaisena ja 2GSa/s nopeudella ja max 350MHz taajuusalueella. Sarja on julkistettu Kiinassa kotimaan markkinoille. Mitään tietoa EU alueelle tulosta ei vielä ole eikä.

SDS2000X sarjassa on sekä 2- että 4- kanavaisia malleja 100 - 300MHz kaistaleveydellä. Sarja on ammattikäyttäjien suosima malli ja tässä sarjassa sekä 2- että 4-kanavaiset ovat toiminnoiltaan samanlaisia. Kaikissa on myös lisämaksullisena optiona saatavilla funktiogeneraattori sekä MSO toiminnot. Tässä mallisarjassa LA probe kytketään suoraan oskilloskooppiin jossa on aina vakiona tämä valmius. Mikään optio ei vaadi oskilloskoopin sisäisiä HW asennuksia.

SDS1000X/X+ mallit ovat 2-kanavaisia ja niissä on SDS1000X-E malleja suurempi 8" näyttö sekä täysi 16ch MSO valmius sekä vakiona Funktiogeneraattori.  MSO on optio ja  LA probe kytketään suoraan oskilloskooppiin. SDS1000X muuten sama mutta ei mahdollisuutta MSO optioon eikä ole Funktiogeneraattoria.

X sarjaa vanhempia oskilloskoopeja on myöskin edelleen normaalissa tuotannossa.  Vanhempaa sarjaa edustavat erilaiset SDS1000 sarjan oskilloskoopit joissa on sekä kaksi- että nelikanavaisia malleja. Näissä on edullisia malleja esimerkiksi harraste-, opiskelu- ja oppilaitos käyttöön kuten esimerkiksi SDS1052DL+ sekä SDS1102CML+ mallit. Itseasiassa näissä on joitain erityis ominaisuuksia joita ei edes ole uudemmissa. (kuten vaikkapa täysi dual independent time base niin että kummallekin kanavalle myös omat trigger säädöt joka on digitaalisissa oskilloskoopeissa erittäin harvinaista, tosin vain alternate periaattella joten ei sentään vastaa aivan kaksitykkistä dual beam analogista joka on harvinainen) Yllättävänä havaintona (oma mittaus) SDS1052DL+ -3dB taajuusvasteen hiukan yli 100MHz ja ns flatness 1 - 50MHz aivan hämmästyttävä.


Suosituin mallisarjoista on SDS1000X-E jossa on pienessä koossa huippuluokan ominaisuuksia sekä prosessointitehoa joita ei tässä hintaluokassa ole juurikaan aiemmin nähty.

SDS1002X-E ryhmässä on 2-kanavaiset jossa on nyt Euroopan markkinoilla yksi 200MHz malli SDS1202X-E. Tässä ryhmässä ei ole erikseen optioita. Sarjaliikenne dekoodaus on mukana vakiona, samoin 1M FFT.

SDS1004X-E ryhmässä 4-kanavaiset joista Euroopan markkinoilla on 100MHz ja 200MHz mallit SDS1104X-E ja SDS1204X-E. 
Sarjaliikenne dekoodaus on mukana vakiona. Samoin SFRA (BodePlot) sekä 1M FFT. (Bode plot käyttö edellyttää ulkoista yhteensopivaa signaaligeneraattoria tai tähän malliin optiona saatavaa Funktiogenraattoria.
Tässä 4-kanavaisten ryhmän kaikissa malleissa on myös optioita: MSO toiminnot (Optio), Funktiogeneraattori (Hardware Optio), Funktiogenraattorin ohjaustoiminnot (software Optio) jota ei tarvita mikäli ainoa käyttö on BodePlot.
Tässä mallisarjassa LA probe kytketään LA kontrolliyksikköön joka liitetään oskilloskooppiin nopean Sbus väylän kautta (Sbus liitin on etupaneelissa)

Kaikissa SDS1000X-E malleissa on hintaluokassaan poikkeuksellisen järeä prosessointiteho josta paljolti vastaa tehokas Xilinx Synq 7000 sarjan SoC.  Se mahdollistaa muun muassa 1M FFT sekä mittaukset täydellä näyteresoluutiolla aina 14M saakka ja paljon muuta. Nämä SDS1000X-E mallit siis eivät tee mittauksia rajatusta välimuistista vaan aina täydellä näyteresoluutiolla koko muistista. Huomaa että jotkut oskilloskoopit mittavat jopa vain ns näyttömuistista. Tätä ei datalehdet useinkaan kerro.

Oskilloskooppien koko tuotevalikoimaan kuuluu tällä hetkellä sekä 2- että 4 kanavaisia malleja taajuusalueeltaan 50MHz - 1GHz. Malleista läytyy myös MSO malleja joissa analogisten tulokanavien lisäksi on digitaaliset tulot mahdolistaen logiikka-analysaattori toimintoja. Siglent valmistaa myös muita yli 300MHz oskilloskooppeja (SDS3000X) mutta niitä ei Siglent tuotenimellä ole saatavilla Kiinan ulkopuolella. Kiinan ulkopuolella ne tunnetaan osana Teledyne LeCroy tuoteperhettä joista voi mainta WaveSurfer 3000 mallit jotka ovat Siglent valmistamia.

Siglent on vuosien ajan kehittänyt myös hiukan ylemmän luokan oskilloskooppia ammattilaisille SDS2000X ja SDS3000X yläpuolelle. (SDS3000X on saatavana Kiinan ulkopuolella vain Teledyne LeCroy mallina).
Uusi mallisarja kaikkien aiempien yläpuolelle on SDS5000X.
Siglent ei toistaiseksi ole julkaissut siitä aikataulua. Jossain tilaisuudessa Euroopassa on ollut esillä 500MHz 4-kanavainen malli SDS5054X. Valistunut arvaus voisi olla että tulee EU alueella saataville 4Q2018 aikana. Sarjan teknisiä tietoja on toistaiseksi vain kiinaksi. Se tiedetään että laitteen näytenopus on max 5GSa/s  ja 250M muistia yhtä kanavaparia kohden ja taajuusalueeltaan ylin malli on 1GHz. Kaikki 4 kanavaa yhtaikaa käytössä max 2,5GSa/s ja max 125M kanavaa kohden. Siinä on normaalien fyysisten säätimien ja painikkeiden lisäksi niiden rinnalla tai vaihtoehtoisesti käytettävä kosketusnäyttö ja luonnollisesti näyttö on myös reilusti suurempi. Samoin siinä on tietenkin MSO toiminnot ja paljon muuta.

 

Lisäksi ovat jo kauan markkinoilla olleet SHS800 ja SHS1000 sarjojen käsioskilloskoopit joita kutsutaan myös "Scope meter" nimityksellä joka on muodostunut lähes yleisnimeksi ajalta kun Philips/Fluke lanseerasivat markkinoille yhteistyönsä tuloksena kehitetyt ensimmäiset "legendaariset" 90 sarjan Philips/Fluke Scope Meter mallinsa vuonna 1991.
Siglent SHS1000 sarjan käsioskilloskoopeissa on isoloidut signaalitulot!

 

   --» Etusivulle - Home

 

siglent.fi sivustolla ei käytetä evästeitä.   siglent.fi sites do not use cookies.