Siglent etusivulle linkki     Siglent - digitaaliset oskilloskoopit

Siglent kehittää ja valmistaa monipuolisia, laadukkaita ja suorituskykyisiä digitaalisia oskilloskooppeja.

Siglent ei ole halvin. Siglent kilpailee laadulla ja ominaisuuksilla joita usein löytyy vasta paljon kalliimmista oskilloskoopeista.

Valikoimasta läytyy erilaisia malleja niin perus harrastajille kuin hyvinkin vaativiin tarpeisiin samoin kuin ammattilaisille ammattikäyttöön.
Oskilloskooppien tuoteryhmä. Nykyiset aktiiviset tuotantomallit.

SDS1004X-E 
4 kanavaa
SDS2000X Plus
2 - 4 kanavaa
SDS5000X
2 - 4 kanavaa
 
SDS1002X-E 
2 kanavaa
SDS2002X-E 
2 kanavaa
   
SDS1104X-U 
4 kanavaa
       
SDS1102CML+
2 kanavaa *)
SDS1052DL+ 
2 kanavaa *)
SHS800
käsi skoopit *)
SHS1000
käsi skoopit *)

   *) linkki avautuu toistaiseksi uuteen välilehteen Siglent sivulle.

 

Oskilloskooppitietoa, teoriaa sekä käytäntöä ja joitain Siglent käyttövihjeitä ja hiukan testauksiakin.

 

Oskilloskooppien osalta X tuoteperheeseen kuuluu SDS1104X-U, SDS1000X-E, SDS2000X-E, SDS2000X Plus sekä SDS5000X.
Siglent edelleen jatkaa oskilloskooppien tuotesarjan kehittämistä ja laajentamista, joka suuntaan mutta erityisesti suorituskyvyn yläpäähän.

Kun täsä nyt useinkin ilmenee epäselvyyttä kerron sen nyt tässäkin.
Kaikissa Siglent nykyaikaisissa X sarjan oskilloskoopeissa Triggausjärjestelmä on erittäin kehittynyt täysdigitaalinen triggausjärjestelmä.

Poikkeus säännöstä, SDS2000 ilman X on myös digitaalisella triggausjärjestelmällä.

Jokainen oskilloskooppien kanssa työskennellyt tietää että Triggaus on oskilloskoopin ydin. Jos se on huono, on oskilloskooppi kelvoton vaikka siinä olisi minkälaisia muita asioita ja hienouksia.
Vanhemmissa Siglent oskilloskoopeissa on perinteinen tavanomainen analoginen.
Analoginen komparaattoripohjainen toimintaperiaate koskee myös X sarjan oskilloskooppien ExternalTrig tuloa mikäli sellainen on.

X sarjan malleissa pääkanavien Triggaus on aina täysin digitaalinen. Tällainen oli aiemmin ainoastaan kalliimmissa oskilloskoopeissa, esimerkiksi Rohde&Schwarz RTO sarjassa. Tämä vaatii huomattavaa prosessointitehoa ja nopeutta. Tämä on se joka mahdollistaa parhaiten kaikki nykyaikaiset erikoisetkin triggaustoiminnot.
Esimerkiksi Keysight mallit joissa Megazoom IV asic on edelleenkin analoginen triggausjärjestelmä vaikka Keysight ujosteleekin sen kertomista.1
Saa kaivaa aika syvälle että selviää. Miksi "muinaisuudessa" eräs nimi oli skooppimaailman kukkulan kuningas. Tektronix. Juuri triggaus oli se historiallinen syy joka nosti sen kun HP jäi aivan jalkoihin. Tietenkin niistä alkuajoista asiat ovat muuttuneet ja kehittyneet eteen ja taaksepäinkin joskus monin kerroin.
 1) Tietenkin analogisella periaatteella voidaan tehdä myös digitaalisessa oskilloskoopissa erittäin hyvä triggaus, huippuluokan triggauksen tekeminen kuitenkin edelluttää varsin mutkikasta ja vaativaa rakennetta ja silloinkin triggaus saattaa nähdä signaalin hiukan erilaisena kuin AD muunnin johon kuva perustuu.

Siglent on panostanut paljon juuri triggaukseen, ei aivan niin paljon siihen kisaan kellä on eniten toimintoa mutta siihen kenellä on parempaa (huomioiden hintaluokka taas kerran). Nimittäin määrä on aika huono laadun korvaaja vaikka ns "myyntitykit" muuta ajoittain haluavat esittää varsinkin mikäli myyvät jotain mistä eivät ymmärrä muuta kuin laatikon koon ja hinnan sekä sen checkbox listan lukumäärän ominaisuuksista.SDS6000X Pro ei ole eikä tule lainkaan saataville Kiinan ulkopuolella.

SDS5000X sarja on uusi korkealuokkainen ja monipuolinen mallisarja hintaluokkansa huippuominaisuuksin. Siglentin ns lippulaivamalli(*)
Sarjassa on 2- ja 4-kanavaisia malleja aina 1GHz saakka. 10,1" kosketusnäyttö toimii fyysisen kontrollipaneelin rinnalla jonka lisäksi rinnalla voidaan käyttää näppäimistöä ja/tai hiirtä. (*)Toki oikea lippulaivamalli on SDS6000X Pro, aivan eri 5 numeroisessa hintaluokassa ja ominaisuuksin. Eivät myy sitä Kiinan ulkopuolelle ainakaan toistaiseksi.

SDS3000X ei ole eikä tule lainkaan saataville Kiinan ulkopuolella.

SDS2000XPlus
sarja on uusi korkealuokkainen ja monipuolinen mallisarja hintaluokkansa huippuominaisuuksin.
Sarjassa on 2- ja 4-kanavaisia malleja 350MHz (500MHz) saakka. 10,1" kosketusnäyttö toimii fyysisen kontrollipaneelin rinnalla, samoin rinnalla voidaan käyttää ulkoista näppäimistöä ja/tai hiirtä.  Tästä mallista tuli hetkessä erittäin suosittu - enkä ihmettele.


SDS2000X-E sarja. Se EI ole SDS2000X sarjan uudempi versio vaan saman kokoluokan ja tekniikan oskilloskooppi kuin SDS1000X-E sarja pääpiirteittäin samoin ominaisuuksin kuin SDS1000X-E 4 kanavainen sarjassa (esim Bode Plot ja optioita) mutta kaksikanavaisena ja 2GSa/s nopeudella ja 200 tai 350MHz taajuusalueella.

SDS1000X-E sarja jakaantuu kahteen ryhmään. Toisessa on 2-kanavaiset joissa ei optiomahdollisuuksia. Toisessa hiukan monipuolisemmat 4-kanavaiset 2 AD muuntimen mallit joissa myös MSO laajennus optio, FG optio sekä sekä vakiona esimerkiksi erittäin suorityskykyinen BodePlot (SFRA).

SDS1104X-U on edullinen 4 kanavainen versio SDS1104X-E pohjautuen. Edullisuus on aikaansaatu poistamalla MSO/LA optio, FG Optio sekä BodePlot. Lisäksi AD muuntimista on toinen pudotettu pois ja kaikki 4 kanavaa jakavat saman max 1GSa AD muuntimen ja 14M samplemuistin. FFT maksimi pituus tässä on 128k joka edelleen on kuitenkin varsin paljon. Monelle riittää pelkkä hyvä 4 kanavainen monipuolinen oskilloskooppi. Sarjaliikenne dekoodaukset on tietenkin vakiona..

Lisäksi valikoimaan kuuluu vanhemmat DSO tyyppiset perus oskilloskoopit, SDS1102CML+  sekä SDS1052DL+  sekä käsioskilloskooppien SHS800 sarja.
Käsioskillokoopeissa on lisäksi kauan markkinoilla ollut DSO tyyppinen SHS1000 sarja jossa on täysin isoloidut sisääntulotKaikki Siglent oskilloskoopit joissa on MSO / MSO Optio
voivat tietenkin näyttää sekä analogiset kanavat että digitaaliset kanavat samaan aikaan näytöllä ajallisessa korrelaatiossa (sama triggaus). Siinä on huikea ero siihen nähden jos meillä on erillinen LA ja sitten oskilloskooppi. Tavallinen "ei MSO" oskilloskooppi ja erillinen USB LA "logiikka analysaattori" palikka on aivan eri asia kuin MSO.
Mutta sitten, tavallinen MSO  tai tavallinen USB LA eivät yleensä kumpikana ole varsinaisia logiikka analysaattoreita mikäli puhutaan laitteesta joka pystyy sekä 1. epäsykroniseen ajoitus analyysiin että 2. sykroniseen tila analyysiin (tutkittavan laitteen väylän kelloon synkronissa). Ne halvimmat USB LA lelupalikat pystyvät vain 1. eikä niissä edes ole aina logiikkakynnysarvojen tai hystereesin asettelu mahdollista. Toki niilläkin jotain tekee jotain joskus jopa paremmin kuin tavan MSO skoopilla. Mutta tavallinen skooppi ilman MSO + LA palikka EI ole sama eikä korvaa MSO.

Esimerkki MSO näytöstä (valittu tällainen mahdollismman yksinkertainen näyttökuva).


Kuvassa 8 bittisen DAC ohjausdata sekä sen analoginen lähtö (Erään Wavetek mallin sisältä kun olin sen DAC lohkon korjannut).
Kuva on peräisin SDS1102X+ skoopista jossa MSO optio ja SPL1016 probe)

X sarjaa vanhempia oskilloskoopeja on myöskin edelleen normaalissa tuotannossa.  Vanhempaa sarjaa edustavat erilaiset SDS1000 sarjan oskilloskoopit. Näissä on edullisia malleja esimerkiksi harraste-, opiskelu- ja oppilaitosten käyttöön kuten esimerkiksi SDS1052DL+ sekä SDS1102CML+ mallit. Itseasiassa näissä on joitain erityis ominaisuuksia joita ei edes ole uudemmissa. (kuten vaikkapa täysi dual independent time base niin että kummallekin kanavalle myös omat trigger säädöt joka on digitaalisissa oskilloskoopeissa erittäin harvinaista, tosin vain alternate periaattella joten ei sentään vastaa aivan kaksitykkistä dual beam analogista joka on harvinaisuus) Yllättävänä havaintona (oma mittaus) SDS1052DL+ -3dB taajuusvasteen hiukan yli 100MHz ja ns flatness 1 - 50MHz aivan hämmästyttävä. Jos ei tarvita kaikenlaisia "herkkuja"  ja tavanomainen "vanhanaikainen" DSO periaatteella toimiva perus skooppi riittää niin tässäpä edulliset työjuhdat.


Suosituin mallisarjoista on SDS1000X-E jossa on pienessä koossa huippuluokan ominaisuuksia sekä prosessointitehoa joita ei tässä hintaluokassa ole juurikaan aiemmin nähty.

SDS1002X-E ryhmässä on 2-kanavaiset jossa on nyt Euroopan markkinoilla yksi 200MHz malli SDS1202X-E. Tässä ryhmässä ei ole erikseen optioita. Sarjaliikenne dekoodaus on mukana vakiona, samoin 1M FFT.

SDS1004X-E ryhmässä 4-kanavaiset joista Euroopan markkinoilla on 100MHz ja 200MHz mallit SDS1104X-E ja SDS1204X-E. 
Sarjaliikenne dekoodaus on mukana vakiona. Samoin poikkeuksellisen suorituskykyinen SFRA (BodePlot) sekä 1M FFT. (Bode plot käyttö edellyttää ulkoista yhteensopivaa Siglent SDG sarjan signaaligeneraattoria tai tähän malliin optiona saatavaa Funktiogenraattoria.)

Tässä 4-kanavaisten ryhmän kaikissa malleissa on myös optioita: MSO toiminnot (Optio), Funktiogeneraattori (Hardware Optio), Funktiogenraattorin ohjaustoiminnot (software Optio) jota ei tarvita mikäli ainoa käyttö on BodePlot.
Tässä mallisarjassa LA probe kytketään LA kontrolliyksikköön joka liitetään oskilloskooppiin nopean Sbus väylän kautta (Sbus liitin on etupaneelissa). Tällaisen toiminnon suorituskyky ei ole aivan samaa tasoa kuin malleissa joissa MSO/LA hardware on integroituna suoraan oskilloskooppiin kuten malleissa SDS1000X+ oli ja kuten malleissa SDS2000X Plus sekä SDS5000X on nykyisin.

Kaikissa SDS1000X-E malleissa on hintaluokassaan poikkeuksellisen järeä prosessointiteho josta paljolti vastaa tehokas Xilinx Synq 7000 sarjan SoC.  Se mahdollistaa muun muassa 1M FFT sekä mittaukset täydellä näyteresoluutiolla aina 14M saakka ja paljon muuta. Nämä SDS1000X-E mallit siis eivät tee mittauksia rajatusta välimuistista vaan aina täydellä näyteresoluutiolla koko muistista. Huomaa että jotkut oskilloskoopit mittavat jopa vain ns näyttömuistista. Tätä ei datalehdet useinkaan kerro.

SDS1104X-U malli poikkeaa X-E malleista. Se on ns economy malli josta on riisuttu pois muun muassa MSO optio mahdollisuus sekä FG optio jonka myötä myös BodePlot on poistunut. Vastaa aika tavalla Rigol DS1104Z mallia mutta on nopeampi ja sarjaliikenne dekoodaus on paljon edistyksellisempi ja vakiona, samoin kuin FFT resoluutio on isompi, 128k samplea. Samoin oikea nopea sekvenssitallennus max jopa 400k segmenttiä sekunnissa sekä historiabufferi aina taustalla vallitsevalla nopeudella


SDS2000XPlus
mallisarjassa on erittäin edistyksellisiä 2- ja 4-kanavaisia skooppeja 500MHz saakka. Samplenopeus maksimi on 2GSa/s ja muistia kanavaparia kohden 200M. Siinä on normaalien fyysisten säätimien ja painikkeiden lisäksi niiden rinnalla tai vaihtoehtoisesti käytettävä kosketusnäyttö ja luonnollisesti näyttö on myös reilusti suurempi eli 10,1". Samoin siinä on tietenkin varsin suorituskykyiset MSO/LA toiminnot ja paljon muutakin.


SDS5000X on edellisten yläpuolella omaa luokkaansa niin suorituskyvyssä kuin luonnollisesti hinnassakin.
Mallisaarja tuli EU alueella saataville 1Q2019 aikana. Näytenopus on max 5GSa/s  ja 250M muistia yhtä kanavaparia kohden ja taajuusalueeltaan ylin malli on 1GHz. Kaikki 4 kanavaa yhtaikaa käytössä max 2,5GSa/s ja max 125M kanavaa kohden. Siinä on normaalien fyysisten säätimien ja painikkeiden lisäksi niiden rinnalla tai vaihtoehtoisesti käytettävä kosketusnäyttö ja luonnollisesti näyttö on myös reilusti suurempi eli 10,1". Samoin siinä on tietenkin MSO toiminnot ja paljon muuta.


Lisäksi ovat jo kauan markkinoilla olleet SHS800 ja SHS1000 sarjojen käsioskilloskoopit joita kutsutaan myös "Scope meter" nimityksellä joka on muodostunut lähes yleisnimeksi ajalta kun Philips/Fluke lanseerasivat markkinoille yhteistyönsä tuloksena kehitetyt ensimmäiset "legendaariset" 90 sarjan Philips/Fluke Scope Meter mallinsa vuonna 1991.
Siglent SHS1000 sarjan käsioskilloskoopeissa on laadukkaasti ja oikeaoppisesti täysin isoloidut signaalitulot!

Oskilloskooppien koko tuotevalikoimaan kuuluu tällä hetkellä sekä 2- että 4 kanavaisia malleja taajuusalueeltaan 50MHz - 1GHz. Malleista läytyy myös MSO malleja joissa analogisten tulokanavien lisäksi on digitaaliset tulot mahdolistaen logiikka-analysaattori toimintoja. Siglent valmistaa myös muita yli 300MHz oskilloskooppeja (SDS3000X) mutta niitä ei Siglent tuotenimellä ole saatavilla Kiinan ulkopuolella. Kiinan ulkopuolella ne tunnetaan osana Teledyne LeCroy tuoteperhettä joista voi mainta WaveSurfer 3000 mallit jotka ovat Siglent valmistamia.
Siglent on kehittänyt myös hiukan ylemmän luokan oskilloskooppeja ammattilaisille SDS2000X ja SDS3000X yläpuolelle. (SDS3000X on saatavana Kiinan ulkopuolella vain Teledyne LeCroy mallina). Vamistakin alkaa tulla. Alkajaisiksi ensin lippulaivaksi  nousi 5000X 2019 loppupuolikolla ja hiukan perään 16.1.2020: SDS2000XPlus edellisen seuraksi sen alapuolelle. Kiinan sisämarkkinoilla, ja vain siellä, on kaikkien edellämainittujen yläpuolella lippulaivamalli SDS6000XPro joka ei ole lainkaan saatavilla Kiinan ulkopuolella mutta on näkyvillä Siglentin Kiinan sivuilla. Eikä kehitys siihen pysähdy, juurihan se vasta on alkanut.

On hyvä muistaa että kehityksessä yksi osa on tuotetut laitteet. Niiden kehittyminen. Ominaisuudet sekä laatu kehittyy sekä HW että FW puolella.

Se ei kuitenkaan riitä alkuunkaan.

Siglent panostaa jatkuvasti myös itsensä kehittämiseen,
palvelemaan paremmin asiakaskuntaa sekä vastaamaan vaativienkin ammattikäyttäjien tarpeisiin.

Se ei aina näy suoraan ulospäin mutta pinnan alla kehitystä tapahtuu jatkuvasti ja paljon.


   --» Etusivulle - Home