Siglent etusivulle linkki       SPD3303X-E - laboratoriovirtalähde.


SPD3303X-E on 3 kanavainen lineaarinen 220W ohjelmoitava DC laboratoriovirtalähde.


SPD3303/X/X-E/C  2x0-32V/0-3,2A ja 2,5-3,3-5V/3,2A. Pääkanavien toimintatavat: Erilliset sisäiset lisätoiminnot: Rinnan CH1 master max 6,4A 32V/Sarjassa CH1 master max 60V 3,2A.

 

SPD3303X/X-E löytyy myös Teledyne LeCroy tuotevalikoimasta. (T3PS Series - Power Supplies)

SPD3303X-front

HUOM!  Kuvassa X malli. X-E mallissa jännite- ja virta arvoissa yksi desimaali vähemmän. Kuvan laitteessa vanha FW versio. Nykyisin näytössä näkyy saman aikaisesti sekä asetusarvot että mitatut arvot. Aiemmin ne olivat ajastettu ja asetusarvo näkyi asetusten muutosten aíkana näytöllä ja vaihtui mittausnäytöksi lyhyen viiveen jälkeen.

SPD3303X-E on SPD3303X rinnakkaismalli, pienemmällä asetteluresoluutiolla ja hiukan pienemmällä mittaustarkkuudella.
Muuten laitteet ovat ominaisuuksiltaan ja toiminnoiltaan samat.

Tässä 220W ohjelmoitavissa virtalähteissä on kaksi lähtöä, kumpikin 0 - 32V ja 0 - 3,2A. Kanavat voivat toimia sekä vakiojännite- että vakiovitrta tilassa. Kolmas lähtö on aseteltavissa 2,5 - 3,3 tai 5V jännitteelle ja maksimivirta 3,2A.
Molemmat täysin säädettävät lähdöt voivat toimia joko vakiojännite- tai vakiovirtatilassa.
 
Kaikki lähdöt voivat olla päällä maksimikuormalla yhtaikaa ilman aikarajoitusta. Laite on mitoitettu jatkuvalle täydelle kuormalle. 
Kaikkien mallien toimintaperiaate verkkojännitteestä lähtöihin on lineaarinen. Vain ohjauselektroniikan ja näytön tarpeisiin käytetään hakkureita.
Laitteen nimellinen teho on max 220W. Automaattineni tarpeen mukaan säätyvä puhallin/tuulitunneli huolehtii jäähdytyksestä. Koska puhallin on automaattinen on laite miellyttävän hiljainen tavanomaisessa käytössä suhteellisen kevyillä kuormituksilla.

Lähdöt ovat vapaasti kelluvia sekä runkoon nähden että toisiinsa nähden. Sen myötä vapaasti kytkettövissä sarjaan. Laitteessa on myös sisäiset toiminnot sarjaankytkentää sekä rinnankytkentää varten jolloin saadaan 0-60V 0-3,2A lähtö tai rinnankytkennässä 0-32V 0-6,4A lähtö.
HUOM! Laitteen sisäistä sarjaan kytkentää käytettäessä maksimi jännite on TUV vaatimusten täyttämiseksi rajattu ja on max 60V. Muutos on tullut voimaan 2017/12/08
FW versiosta 1.01.01.02.05 alkaen. Tekemällä ulkoisen sarjaan kytkennän maksimi on tietenkin 64VSPD3303X mallissa näyttö on LED taustavalaistu TFT paneeli.

On hyvä huomioida että SPD3303 sarjan virtalähteet ovat varsin painavia toisin kuin hakkurityyppiset virtalähteet. Nämä ovat "töpselistä" lähtöihin aitoja lineaarisia virtalähteitä.

Erot: SPD3303X, SPD3303X-E

4 digits voltage,  3 digits current 
5 digits voltage,  4 digits current
Resolution
10mV/10mA
1mV/1mA
Program Accuracy
Voltage ±(0,5%  of reading+2digits)
Voltage ±(0,03% of reading+10mV)
Current ±(0,5%  of reading+2digits)
Current ±(0,3%  of reading+10mA)

Readback Accuracy
Voltage ±(0,5%  of reading+2digits)
Voltage ±(0,03% of reading+10mV)
Current ±(0,5%  of reading+2digits)
Current ±(0,3%  of reading+10mA)

 

220W ohjelmoitavissa SPD3303 sarjan virtalähteissä on kaksi lähtöä, kumpikin 0 - 32V ja 0 - 3,2A. Kanavat voivat toimia sekä vakiojännite- että vakiovirta tilassa. Kolmas lähtö on aseteltavissa 2,5 tai 3,3 tai 5V jännitteelle ja maksimivirta 3,2A ilman virtarajan säätöä.
Molemmat täysin säädettävät lähdöt voivat toimia joko vakiojännite- tai vakiovirtatilassa. 
Kaikki lähdöt voivat olla päällä maksimikuormalla yhtaikaa ilman aikarajoitusta. Laite on siis mitoitettu jatkuvalle täydelle kuormalle. 

Kaikkien mallien toimintaperiaate verkkojännitteestä lähtöihin on lineaarinen. Vain ohjauselektroniikan ja näytön tarpeisiin käytetään hakkureita.
Kaikien SPD3303 mallien teho on max 220W. Kaikissa malleissa on automaattisesti tarpeen mukaan säätyvä puhallin/tuulitunneli jäähdytys - pienillä tehoilla erittäin hiljainen. Lähdöt ovat vapaasti kelluvia sekä runkoon nähden että toisiinsa nähden. Sen myötä vapaasti kytkettävissä sarjaan.


On syytä muistuttaa että nämä EIVÄT ole akkulatureita!!! (toki asiantuntijan oikein käyttäessä se tietenkin on mahdollista mutta akkua ei saa kytkeä väärin päin edes millisekunniksi eikä akusta saa syöttää laitteeseen päin!

Siglentin lähtöliittimet on suunniteltu ns euroopplaiselle banaanikoskettimelle joka on pidempi kuin ns amerikkalainen tavallinen versio. Amerikkalainen lyhyempi verio ei sovellu ollenkaan.
Yksi hyvin yleinen ja erinomaisen soveltuva malli on Hirschmann BUELA 30 K. (siis kun se on "aito")
Huom: Liittimien väli EI ole 3/4" joten tavanomaiset banaani/BNC adapterit ei sovellu - turvallisuusnäkökulmastahan ne pitäisi kokonaan kieltääkin koska ne voi laps tai lapsenmielinen työntää pistorasiaan jossa on ns lapsisuoja.
Laitteessa on myös sisäiset toiminnot sarjaankytkentää sekä rinnankytkentää varten jolloin saadaan sarjaankytkennässä 0-60V 0-3,2A (katso huomautus 1) lähtö tai rinnankytkennässä 0-32V 0-6,4A lähtö.


Kahdessa hiukan monipuolisemmassa mallissa (X-Instruments) on kirkas TFT näyttö ja C versiossa miellyttävä LED segmenttinäyttö.
On hyvä huomioida että nämä virtalähteet ovat varsin painavia toisin kuin hakkurityyppiset virtalähteet. Nämä ovat "töpselistä" lähtöihin aitoja lineaarisia virtalähteitä.

Huomautus 1
Uusi FirmWare versio 1.01.01.02.05,  joka on julkaistu 11.12.2017,  (ja sitä myöhemmät) rajoittaa sisäisen sarjaankytkentä toiminnon maksimi ulostulojännitteen siten että maksimi on 60V.
Tällä muutoksella laite täyttää eräitä turvallisuusmääräyksiä joissa rajana on max 60Vdc.  Aikaisemmissa FW versioissa max on ollut 64V.
Käyttämällä itse ulkoisesti toteutettua lähtöjen sarjaan kytkentää on mahdollista ylittää 60V rajoitus ja tällöin sellaisen kytkennän tehnyt vastaa itse seurauksista. Tässä on pakko huomauttaa että myös 60V tasavirta on eräissä olosuhteissa vaarallinen Rajaus max 60V ei tee siitä turvallisempaa kuin 64V muutoin kuin että se nyt täyttää eräät turvallisuusvaatimusten raja-arvot ( mm TÜV )
.

 

 

Datalehdet ja muuta mallikohtaista materiaalia.
Tarkasta aina tarvittaessa uusimmat versiot valmistajan sivuilta.
Niihin on vaikea linkittää koska niiden tarkat osoitteet saattavat useinkin muuttua.
Siglent päivittää dokumentteja ajoittain. En varastoi datalehtiä ja ohjekirjoja täällä ladattavaksi.
Ne voisivat usein olla vanhentuneita versioita.
Kulloinkin viimeisimmät julkaistut materiaalit löytyvät nykyisin erittäin helposti Siglentin nykyisiltä hiukan uudistetuilta sivuilta.

          FW päivitykset, ohjelmat sekä takuutiedot ym

          Käyttöohjeet, datalehdet, sovellusvinkit ja videoita--»  Ylös 

--»  Virtalähteet

--»  Etusivulle - Home