Siglent etusivulle linkki       FFT analysaattori, SDS1000X-E/X-U


Kaikissa Siglent valmistamissa oskilloskoopeissa on FFT toiminto.(tämä sivu on kesken)

FFT toiminnonnon ominaisuudet ovat eri malleissa erilaiset. FFT löytyy kaikkein vanhimmistakin Siglent oskilloskoopeista.

Kannattaa myös vilkaista SDS2000X Plus ja HD mallin FFT osasta jossa yleistietoakin FFT asiasta tulee olemaan enemmän.
Toiminnoiltaan ja ominaisuuksiltaan kaikkien Siglentin mallien FFT ovat perustaltaan hyvin saman kaltaiset vaikka valikot, näytenopeudet, FFT pituus ja jotkin erikoistoiminnot eroavat.

Uudemmissa edullisemmankin pään malleissa, kuten esimerkiksi SDS1000X-E sekä SDS1104X-U malleissa, FFT ominaisuudet ovat myös varsin kehittyneet.

Siglent uudisti FFT toimintoa rankalla kädellä ja tulos julkistettiin toukokuun loppupuolella 2016, FW versiossa 6.1.33. Mikäli olet käyttänyt edellistä versiota saattaa mennä hetki ennen kuin uuden käyttöön tottuu. Ole myös tarkkana kun katselet netissä erilaisia selostuksia ja youtube videoita jotta et katso jotain jossa aivan vanhentuneet tiedot tai jossa tekijä ei ymmärrä oikeastaan hölynpölyä asioista.

SDS1000X-E mallien FFT käyttää maksimissaan 1M näytemuistin pituutta joka on tämän hintaluokan oskilloskoopeissa harvinaista herkkua edelleenkin ja useinmiten hiukankaan vanhemmissa oskilloskoopeissa usein jopa vain 1 - 4k ja joissain 8 - 32k jne. Tämä vaikuttaa suoraan taajuusresoluutioon.
Perusperiaate on se että jos käytetty näytenopeus on esimerkiksi 1GSa/s on FFT:n taajuusalue 0 - 500MHz (riippumatta siitä onko sitten taajuusalueeksi näytölle valittu jokin kapeampi alue). Esimerkkinä voisi mainita vaikkapa Rigol DS1000Z mallisarjan. Alun perin siinä FFT pituus oli näyttömuisti. Myöhemmin Rigol onnistui FW päivityksellä kasvattamaan FFT:n  16k pituiseksi.
SDS1000X-E/U sarjan FFT on kehittynyt FW päivitysten myötä. Kannattaa huolehtia että käytössä on viimeisin FW versio.
Nyt sitten varoituksen sana näistä kirjoituksistani. Ne saattavat paikoin sisältää asioita vanhemmista FW versioista. Niiden pilkuntarkka tarkistaminen ja päivittäminen on käytännössä mahdotonta. Kuitenkin on niin että ei ne ainakaan ole päivysten myötä huonontuneet. Ominaisuuksia on voinut tulla lisää, jotain valikkotoimintoja on saatettu muuttaa/siirtää mutta pääasiat on yleensä ennallaan.

Aivan toinen asia tapahtui aikanaan BodePlot osalta kun alkuversio joka lanseerattiin SDS1000X-E nelikanavaisessa, uudistettiin käytännössä aivan kokonaan, jopa toimintaperiaatteenkin osalta aivan uudelle tasolle. FFT osalta ei tapahdu vastaavaa. Ei sen toimintaperiaatetta voi muuttaa. FFT on FFT, matematiikkaa mutta toki erilaisia toimintoja voidaan lisätä..

Pyrin kuitenkin huomauttamaan jos jokin asia on olennaisesti muuttunut, esim jos jokin kuva jossa valikoita, ei enää lainkaan vastaisi nykyistä. En voi kaikkia myöskään aina testailla uudelleen koska minulla ei ole kaikkia malleja jatkuvasti käytettävissä.


SDS1104X-U mallissa FFT on erittäin samanlainen kuin SDS1000X-E malleissa, lukuunottamatta maksimi FFT pituutta joka tässä U mallissa on 128k joka sekin on melko paljon.

(tämä sivu on kesken)
--»  Ylös 

--»  Oskilloskoopit

--»  Etusivulle - Home