Siglent etusivulle linkki     Oskilloskoopit, mallisarja SDS2000X

SDS2000X sarjan 2-4 kanavaiset 70-300MHz oskilloskoopit ovat laadukkaita sekä suorituskykyisiä. Hintaluokassaan hämmästyttäviä ominaisuuksia.  Optiot: MSO ja Arb-Funktiogeneraattori, sarjaliikenneväylien dekoodaus.Tämä mallisarja poistuu valikoimasta 31.12.2020. Tuotteen tuki ja varaosapalvelut jatkuu vähintään vuoteen 2024.

Mallisarjan korvaa teknisesti paljon suorituskykyisempi SDS2000X Plus sarja
SDS2000X sarjan hintaa on alennettu tuntuvasti vuoden loppuun saakka tai kunnes tavara loppuu.

I am X-Scope SDS2000X


SDS2000X mallisarjaan kuuluu 2- ja 4 kanavaisia 2GSa/s malleja alkaen 70MHz malleista ja päätyen 300MHz malleihin. 4-kanavaisessa on 2 kanavaryhmää joissa kummassakin on erikseen maks 2GSa/s. Samplemuistia tässä sarjassa on 140M yhtä kanavaryhmää kohden. 4-kanavaisessa siis 2x140M.
MSO-LA toimintoja varten digitaalisia kanavia on 16kpl, hardware aina valmiina.  MSO toiminnat aktivoidaan maksullisella lisenssiavaimella.

OPTIO: Mallit ovat Mixed Signal Oskilloskooppeja ( MSO )
Usein esitetään että mikäli tarvii sekä oskilloskooppia että LA voi hankkia erikseen edullisen USB LA "palikan" ja sitten tavallisen oskilloskoopin. Toki niin onkin mikäli ei tarvitse MSO ominaisuuksia. Oskilloskooppi + erillinen LA purkki ei ole lainkaan sama asia kuin MSO. MSO oskilloskoopissa analogiset sekä digitaaliset kanavat voivat olla yhtaikaa näytöllä ja ovat ajallisesti sidottuna samaan triggaukseen ja se on erittäin olennainen asia. (toki markkinoilla saattaa olla joku alkeellinen LA varustettu "MSO" oskilloskooppi jossa ei ole MSO ominaisuutta jossa analogiset ja digitaaliset näytetään samaan aikaan)


Samoin näissä malleissa on aina Arb-Funktiogeneraattori hardware valmiina. Toiminta aktivoidaan maksullisella lisenssiavaimella samoin kuin optionaalinen sarjaliikenteen dekoodaus optio.

SDS2000X sarja löytyy myös TeledyneLeCroy tuotevalikoimasta.

SDS2000 sarja, X mallin edeltäjä,  on myös edelleen tuotannossa mutta se ei kuulu EU alueen normaaliin varastovalikoimaan.

SDS2000X on suunniteltu ammattikäyttöön ja tarjoaa hintaluokassaan poikkeuksellisia ominaisuuksia, kuten esimerkiksi jatkuvasti taustalla täysnopeudella toimivan historiatallennuksen sekä huippunopean sekvenssitallennuksen joka kykenee jopa 500000 segmentin sekuntinopeuteen yhden sekvenssin sisällä. Sekvenssissä voi olla maksimissaan jopa 80000 segmenttiä.

8" 800x480 näytössä on 256 tasoinen kirkkausgradientti sekä lisäksi myös värigradientti näyttömuoto. SDS2000X saja kykenee nopeimmillaan 140000 wfm/s nopeuteen. Myös hardwarepohjainen pass/fail eli maskitesti toimii täydellä nopeudella testituloksesta riippumatta.

Sarjaan saa lisäoptioina muun muassa 16 kanavaisen 500MSa/s logiikka analysaattorin, 25MHz Funktio/Arb signaaligeneraattorin sekä luonnollisesti sarjaliikenne dekoodaaukset sekä muita optioita. Optiot aktivoidaan maksullisella lisenssiavaimella. Logiikka analysaattorin resursseja ei ole jaettu normaalien analogisten tulokanavien kanssa joten LA käyttö ei rajoita esimerkiksi kanavien muistia tai käyttöä muutenkaan.

SDS2000X on monilta toiminnoiltaan samanlainen tai samankaltainen kuin SDS1000X. Erona on SDS2000X sarjan suurempi prosessointiteho sekä valittavissa 4 kanavaiset mallit, paljon isompi muisti sekä samplenopeus suuurempi. Lisäksi SDS2000X malleissa on aina vakiona HW valmius MSO toiminnoille (16 chan LA) ja Arb/Funktio generaattori. (Hardware on valmiina mutta optiot aktivoidaan maksullisella lisenssillä) Siksi SDS1000X/X+ tiedot kannattaa myös silmäillä.

Datalehdet ja muuta mallikohtaista materiaalia.
Tarkasta aina tarvittaessa uusimmat versiot valmistajan sivuilta.
Niihin on vaikea linkittää koska niiden tarkat osoitteet saattavat useinkin muuttua.
Siglent päivittää dokumentteja ajoittain. En datalehtiä ja ohjekirjoja täällä ladattavaksi.
Ne voisivat usein olla vanhentuneita versioita.
Kulloinkin viimeisimmät julkaistut materiaalit löytyvät nykyisin erittäin helposti Siglentin nykyisiltä hiukan uudistetuilta sivuilta.


                 FW päivitykset, ohjelmat sekä takuutiedot ym

       
 Käyttöohjeet, datalehdet, sovellusvinkit ja videoitaLue myös: Vaikka osa tesksteistä sekä esimerkkikuvista onkin SDS1000X mallia koskevia
ne ovat sovellettavissa SDS2000X sarjaan huomioiden nopeuserot.

Siglent SDS1000X ja 2000X muistin ja näytön toiminnasta

Oskilloskoopin valinnasta. Kaistaleveys ja näytteenottonopeus (samplenopeus) ym.

Asiaa digitaalisten oskilloskooppien alias ilmiöstä. (mukana esimerkkejä Siglentin osalta)

Jatkuvasti taustalla toimiva historia tallennus sekä nopea Sekvenssi tallennus

Digitaalinen triggausjärjestelmä oskilloskoopissa.


(kesken)

 

   --» Ylös  SDS2000X alkuun

    --»  Oskilloskoopit

   --» Etusivulle - Home